Skocz do zawartości

[poligon] biedrusko zamknięta droga

Krystian731

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć 

Od grudnia przy wjeździe na poligon wisi kartka informująca o remoncie i zamknięciu drogi do odwołania. 

Z tym że nie widać tam ani śladu remontu a ruch trwa w najlepsze.

Ktoś wie coś na ten temat? 

Napisano
Teraz, wojtasin napisał:

Tak, droga jest zamknięta, są jacyś wojskowi ciecie i 500+ mandatu za niezastosowanie się do zakazu.

No właśnie nie widziałem żadnego wojskowego i wydaje mi się że ten remont to jakiś fejk żeby pozbyć się ludzi. 

Napisano

Byłem tam dwa tygodnie temu - od strony Złotników nie było żadnych informacji o zamknięciu drogi, a przeczytałem dokładnie wszystkie tablice :)

• 4 miesiące temu...
Napisano

Cześć!

Trafiłem na info o zamknięciu drogi przed dwoma miesiącami, kiedy planowałem trasę rajdu rowerowego dla znajomych, wysłałem w tej sprawie zapytanie do rzecznika CSWL i... na odpowiedź czekam do dziś. Ostatecznie pojechaliśmy inną drogą, ale teraz kusi mnie przejechanie czegoś na kształt małego pierścienia dookoła Poznania i chciałbym jechać tą drogą.

Jak teraz kształtuje się sytuacja?

Droga jest formalnie zamknięta/przejezdna? Jeżeli nie, czy przejazd rzeczywiście wiąże się z mandatem? Jeżeli droga wciąż faktycznie zamknięta, to to jakaś granda - Poznań promuje Pierścień Dookoła Poznania, którego nie można, zgodnie w powszechnie dostępnymi mapami, pokonać.

• 2 miesiące temu...
  • 1 rok później...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

Jechałem przez poligon w czerwcu 2020 bo też się naczytałem,że w weekend można. Miałem zatem sporo szczęścia bo nie spotkałem nikogo, było to ok 7:00-7:30 w niedziele.

• 5 miesięcy temu...
Napisano
W dniu 26.08.2019 o 09:44, michuuu napisał:

http://www.suchylas.pl/en/ważne/item/5449-calkowity-zakaz-wstepu-na-poligon-wciaz-obowiazuje

Ale przez poligon udostępnia przejazd wojsko więc trzeba się z tym liczyć, że może być zakaz. Nie ma co się pultać.

Ale to co piszesz jest bez sensu. To tak jakbym promował przejazd przez prywatną nieruchomość mówiąc, że przecież właściciel może się zgodzić na przejazd. Władze Poznania oraz powiatu Poznańskiego dają maksymalnie dupy bo to nie jest żaden pierścień ale raczej skrzywiony drut.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...