Ice123 Napisano 14 Kwietnia 2019 Napisano 14 Kwietnia 2019 Dzień dobry, mam problem z moja piasta dt swiss 370. Jest bardzo zuzyta bieżnia do zapadek, nie wiem jak to naprawic moze ktos z was ma jakis pomysl. Problem taki ze poki co nie mam pieniedzy na nowa i musze jakos tą uratowac.
Blueforce Napisano 14 Kwietnia 2019 Napisano 14 Kwietnia 2019 Czesc, rozumiem że zapadki przeskakują? Odtłuściłeś już powierzchnie mocnym rozpuszczalnikiem? Możesz dodać zdjęcie?
Ice123 Napisano 14 Kwietnia 2019 Autor Napisano 14 Kwietnia 2019 zaraz sprobuje dodac, tak czyscilem i nic nie pomoglo. Mam nierowne ząbki w tym dt, otoz jedne sa wieksze drugie mniejsze, a niektore nawet w ogóle zapadek nie dotykaja Dzisiaj nie dam rady dołączyć zdjecia
Dokumosa Napisano 14 Kwietnia 2019 Napisano 14 Kwietnia 2019 Ten pierścień co się zapadki na nim zazębiają jest wymienny. Koszt jakieś 30-40zł.
Dokumosa Napisano 14 Kwietnia 2019 Napisano 14 Kwietnia 2019 Potrzebujesz więc ring nut (pierścień orzecha ;)) do systemu 3-zapadkowego. W dt4you.pl pytaj. Po 20zł mają. Będzie trochę zabawy z wykręceniem obecnego (narzędzie specjalne potrzebne oraz solidne imadło przymocowane do jakiegoś stabilnego stołu) tak więc lepiej do serwisu to dać. Przy okazji proponuje zmienić łożyska i same zapadki że sprężyną (koszt dodatkowy około 50zł).
Ice123 Napisano 14 Kwietnia 2019 Autor Napisano 14 Kwietnia 2019 znaczy lozyska mam w bardzo dobrym stanie tylko ten pierscien zajechany ale dzieki za rozwiazanie problemu bo koszt tego jest maly
Dokumosa Napisano 14 Kwietnia 2019 Napisano 14 Kwietnia 2019 Piasty DT mają to do siebie że jeśli tylko korpus cały to można odbudować je do stanu fabrycznego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.