Skocz do zawartości

[Stery] Accent Air

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Pytanie do użytkowników sterów Accent Air Pół Zintegrowanych. 

Czy u Was też między górną miską a pokrywą sterów jest dość duża przerwa, około 2 mm?

Jak stery sprawują się po dłuższym czasie?

Dostałem je razem z framesetem Accent Apex i szczerze mówiąc mam mieszane uczucia co do braku uszczelnienia górnej pokrywy.

Napisano

@MikeSkywalker rzeczywiście, sprawdziłem i przerwa wynosi 0,75 - 1mm na większości obwodu. Masz je w szosie czy MTB?

Stery zamontowane są w szosie, która jeździ tylko i wyłącznie w suchych warunkach. Zastanawiam się czy warto mimo wszystko kupić jakiś bardziej uszczelniony zestaw, czy jednak aktualne spełnią swoje zadanie. Co sądzisz?

Napisano

To jeszcze dwa pytania i zamykam temat :rolleyes:

1. Pierścień centrujący u Ciebie też jest z tworzywa? Nie "wygniata" się po czasie? Pytanie może głupie skoro mamy te same stery, ale Accent potrafi zaskoczyć :D

2. Pokrywa siedzi u Ciebie idealnie równo? U mnie widać że w jednym miejscu szpara jest mniejsza, w drugim lekko większa. Miski sprawdzane suwmiarką, są idealnie równoległe.

Napisano

Pierścień centrujący nie pamiętam, ale raczej z tworzywa. Nie zaglądałem jeszcze do sterów także nie wiem jak wygląda.  

Co do pokrywy to też mam wrażenie że faktycznie szpara jest z dwóch stron mniejsza a z dwóch nieco większa. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...