Gość Napisano 14 Kwietnia 2019 Napisano 14 Kwietnia 2019 Hej, Pytanie do użytkowników sterów Accent Air Pół Zintegrowanych. Czy u Was też między górną miską a pokrywą sterów jest dość duża przerwa, około 2 mm? Jak stery sprawują się po dłuższym czasie? Dostałem je razem z framesetem Accent Apex i szczerze mówiąc mam mieszane uczucia co do braku uszczelnienia górnej pokrywy.
MikeSkywalker Napisano 14 Kwietnia 2019 Napisano 14 Kwietnia 2019 Przerwa jest - ale milimetr, może nawet mniej. Póki co mają zrobione z 1500km i nic złego się nie dzieje.
Gość Napisano 15 Kwietnia 2019 Napisano 15 Kwietnia 2019 @MikeSkywalker rzeczywiście, sprawdziłem i przerwa wynosi 0,75 - 1mm na większości obwodu. Masz je w szosie czy MTB? Stery zamontowane są w szosie, która jeździ tylko i wyłącznie w suchych warunkach. Zastanawiam się czy warto mimo wszystko kupić jakiś bardziej uszczelniony zestaw, czy jednak aktualne spełnią swoje zadanie. Co sądzisz?
MikeSkywalker Napisano 15 Kwietnia 2019 Napisano 15 Kwietnia 2019 W szosie, ale takiej do codziennego tyrania do pracy więc jazda w każdych warunkach. Ja bym się tam zbytnio nie przejmował i jeździł, raz na rok zajrzeć i starczy.
Gość Napisano 15 Kwietnia 2019 Napisano 15 Kwietnia 2019 To jeszcze dwa pytania i zamykam temat 1. Pierścień centrujący u Ciebie też jest z tworzywa? Nie "wygniata" się po czasie? Pytanie może głupie skoro mamy te same stery, ale Accent potrafi zaskoczyć 2. Pokrywa siedzi u Ciebie idealnie równo? U mnie widać że w jednym miejscu szpara jest mniejsza, w drugim lekko większa. Miski sprawdzane suwmiarką, są idealnie równoległe.
MikeSkywalker Napisano 16 Kwietnia 2019 Napisano 16 Kwietnia 2019 Pierścień centrujący nie pamiętam, ale raczej z tworzywa. Nie zaglądałem jeszcze do sterów także nie wiem jak wygląda. Co do pokrywy to też mam wrażenie że faktycznie szpara jest z dwóch stron mniejsza a z dwóch nieco większa.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.