Skocz do zawartości

[Smartwatch] Do 1000zł

Mlynek

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, szukam smartwatcha, który służyłby mi na codzień, i współpracował ze Stravą podczas kręcenia kilometrów, czy ktoś miał do czynienia z z podanymi modelami, albo ma lepsze propozycje?
- Xiaomi Huami Amazfit 2 Stratos - najtańsza z moich propozycji (630zł), cena oczywiście mocno na plus, mam telefon tej marki i sobie chwalę, ale za to w każdym porównaniu traci do Samsunga i Garmina,  jestem ciekaw czy GPS nie będzie się tracił.
-Samsung Gear S3 Frontier - Ogólnie bardzo dobre oceny tego zegarka. Można wsadzić kartę sim, czyli na krótszy wypad nie trzeba wozić ze sobą telefonu, minus za to że ma nfc, ale niestety nie można płacić w Polsce bo Samsung Pay nie wszedł na nasz rynek.
-Garmin Vivoactive 3 -  Jedynymi minusem tutaj jest cena, bo najdroższy z nich wszystkich (ok 900zł) i mimo niej ma najsłabszą baterię.
Pytanie czy warto dołożyć te 270zł do tego Garmina, czy Xiaomi spokojnie da radę?

Mam Stratosa, treningi poprzez telefon wrzuca bezpośrednio na Stravę. To mój pierwsze smartwatch, ale uważam że jest świetny.

Przy normalnym użytkowaniu potrzebuje ładowania co ok 5-6 dni, przy włączonym GPS, powinien bez problemu 10h nagrywać ślad.

Wady: - Ostatnia aktualizacja zmieniła sposób działania przycisków, jest teraz mało logicznie; - Odczyt tętna raczej orientacyjny.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...