Thomass13 Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Witam. Zakupiłem amortyzator i mam do was pytanie, tych bardziej obeznanych. Czy po za kupie załozyć nowy amortyzator i jeżdzić czy jednak przed pierwsza jazda lepiej zrobić najpierw zerowy serwis? Gdzieś to mi sie o uszy obiło. A mowa o amorku rock shox olejowo - sprezynowy. Tez nie wiadomo ile on tak naprawde leżał zanim ja go kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 12 Kwietnia 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Nowe RSy bywają suche, także dobrze serwis zrobić. Zwłaszcza ze to prosta czynność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Jak powyżej 2017 roku to już tak sucho nie miały. Z rocznika 2018 sida wyleciało ok. 20ml z obu goleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 12 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Jedynie co robiłem to serwis sr santour sprężyniaka i dopiero 1-szy serwis po 600 km jak bym wiedział że trzeba zerowy to od razu bym wykonał. Na szczescie jeszcze nic powaznego z lagami mi nie zrobiło. Mam nadzieje że serwis podobnie sie robi. Tak to jest co kupiłem Rock Shox TK coli 30. Pytanie co tam wlać i gdzie kupic(olej/jakies szczykawki) oraz co do niego bede potrzebował dodatkowo z narzedzi ? Dokładnie o ten amortyzator chodzi https://www.rosebikes.pl/rock-shox-rockshox-30-silver-tk-coil-26-suspension-fork-2660208?product_shape=black&article_size=26" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 12 Kwietnia 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Wszystko masz w manualu: https://www.sram.com/sites/default/files/techdocs/gen.0000000004936_rev_b_xc28_xc30.pdf str. 5. P.S. Co to są " szczykawki "? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 12 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 (edytowane) Chodziło mi o to czy czymś się ten olej dozuje, odpowiednią ilośc do poszczególnych lagów. Super pokazane dziekuje bez problemu teraz zrobie serwi. W sumie wystarczy mi serwis dolnej części lagów tam gdzie amortyzator pracuje. Czy całości zrobić? I czy jako smar mozna uzyć ten do amortyzatorów sr santour czy lepiej sram smar Edytowane 12 Kwietnia 2019 przez Thomass13 Nie cytujemy posta poprzedzającego w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 12 Kwietnia 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Tak dozuje się. Strzykawką :). Ale, jak wynika z manuala, XC30 olejem się nie zalewa. P.S. Przypominam że nie cytujemy poprzedzającego posta w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Teraz, sznib napisał: szczykawki Jak wypije się za dużo kawki to się szczy , nie wiedziałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 12 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Wiem wiem Strzykawki mozna poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 (edytowane) RS maja kąpiel olejową, więc suche nie są, Za to sr suntour sa suche jak pieprz. I tu zerówka jest wskazana, o czym wielokrotnie J.W.suntour spec Activia na m pisał. Edytowane 12 Kwietnia 2019 przez dovectra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 12 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 A to wiem z tym sr santour. I nie bede tutaj jak jeden ostatnio robił z tego ugincza sprezynowego jak nie tak dawno któryś tutaj dyskusji na 6 stron . Dlatego zmieniam na Rock Shox-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 RS w kąpieli można odwrócić do góry"nogami " i ugiąć parę razy, i zostawić na noc na "głowie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 12 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 O to mi chodziło tez miałem o to pytac czy jak przyjdzie to mozna go odwrócic tak pozostawić żeby sie gabki nasaczyły i załozyc. Bo nie chce miec potem po rozłożeniu go nieprzyjemnego zdarzenia z rysami na goleniach juz w nowym zakupie po pierwszym sezonie. Bo jednak nie kosztuje on 200 zł a pare stówek jednak juz musiałem wydac na zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi