Skocz do zawartości

[pedały] jakie do magnesu czujnika kadencji Sigma

wilk75

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry.

Zaczynam uczyć się jazdy na rowerze. (MTB Romet Mustang)

Postanowiłem kupić licznik SIGMA 16.16 STS CAD i montaż licznika poszedł sprawnie, aż do momentu próby zamontowania magnesu w osi pedała (pedał  FP-804).

Na filmie  2:11

U mnie zamiast otworu podobnego to TORX, jest tam po prostu lity metal. Nie wiem, czy to koniec śruby, czy coś innego. Czy muszę zmienić pedały? U mnie są plastikowe platformy.

Raczej nie będę uzywał butów specjalistycznych z SPD.

Proszę o podpowiedź jaki model pedałów kupić.

Pozdrawiam Marcin

Napisano

Kup za złotówkę magnes neodymowy o średnicy/ wysokości jaka ci wpasuje się do wnęki przy osi pedału ... Tam nie powinno być żadnej filozofii. Szansa że sie oderwie jest znikoma, bo trzymać się będzie pierońsko mocno bez żadnych klejów czy trzpieni. 

Napisano

Dobrym patentem jest przyklejenie tego magnesu na silikonie do osi pedała, wtedy na pewno nie odpadnie. Jak oś jest ze stali to nie potrzeba silikonu.

Napisano

Zwyczajnie umieściłem fabryczny magnesik neodymowy na osi. Złapał mocno i po 50 km nie odpadł jeszcze. Nie wiedziałem, że to zwykły magnes. Jak się zgubi to kupię rolkę takich na zapas.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...