Skocz do zawartości

[Naprawa dętki] Zestaw ratunkowy

Izochietka

Rekomendowane odpowiedzi

Dobrze ci kupili. Uniwersalniej się nie da. Sprzedawca też im dobrze doradził, bo jak ciebie samą zaskakują coraz dłuższe dystanse, to znaczy, że prezent trafiony. Na takim rowerze szybciej się nakręcisz na jazdę niż na miejskiej damce czy innym "babskim" wynalazku... a czy można było lepiej z tym zakupem to już właściwie nie jest ważne, bo już po fakcie.

Teraz, IP68 napisał:

Tak czy inaczej podstawowy serwis Cię nie minie, nie będziesz przecież oddawać roweru do serwisu, żeby łańcuch nasmarowali.

No dokładnie. Najprościej jest się kilku czynności po prostu nauczyć, niż kombinować ciągle z serwisami. Wymiana dętki, czyszczenie napędu i mycie roweru w sposób zgodny ze sztuką to takie podstawy, które nawet kobieta powinna opanować jak chce jeździć częściej i więcej. Na ładne paznokcie przecież można ubrać rękawiczki, a serwis odwiedzać dopiero przy grubszych awariach. Sam fakt założenia konta na forum to już krok do przodu w dobrym kierunku. 

Teraz, abdesign napisał:

- Tato czy ty masz lżejsze koła?

- dobra są Twoje... 

Skąd ja to znam... Dlatego chcę kupić sobie w perspektywie 2 lat rower docelowy, żeby trochę pojeździć zanim podrosną na tyle, żeby mi go zabrać :D

Mam nadzieję, że nie będzie się psuł i serwisy ominę :)

natomiast czyszczenia będę robiła sama. Właśnie rozmawiałam z kolegą z klasy to on czyści łańcuch taką czyszczawką w która wlewa benzynę ekstrakcyjna zapina to na łańcuch i kręci pedałem. On się wtedy czyści a potem zakrapla olej do łańcucha który nazywa się Rolhoff czy jakoś  tak i jak wleci w te spoinki to wyciera do sucha. Mówi że nic sę wtedy nie przykleja a łańcuch chodzi bardzo cichutko. Tak będę właśnie robiła, ale to z czasem musze nazbierac pieniążków na te wynalazki. No i kupić lampki bo mam tylko odblask a lampka podobno jest wymagana...Zrobiłam już trochę kilometrów i się okazuje że nielegalnie bo nie mam lampki :(

Rower akurat jest całkiem fajny, unibike to fajna i polecana firma,  nie przewijają się w innych tematach bo trzymają się raczej niższej półki cenowej. Zdecydowanie lepszy rower niż z marketu - miałem takie na serwisie i wierz mi, kupno roweru z marketu jest bez sensu. Co do kół, to 29 to aktualnie podstawowy rozmiar kół więc wybór był dobry. A co do wagi - nie przesadzajcie, bo powoli zaczyna się elektroda robić, a tego raczej nikt nie chce. Póki masz świeży rower weź szmatkę, namocz nawet w wodzie i przejedź kilka razy po łańcuchu z zewnątrz - fabryczny łańcuch ma nałożony smar stały który jest bardzo fajny, ale mocno łapie brud. Dzięki temu twój pozostanie dłużej czysty.

Mam pytanko do was, czym psiknąć rurkę od siodełka ? chodzi o to, że regulowałam sobie wysokość i jak podniosłam trochę siodełko to widać rysy na czarnej rurce od siodełka. Tak pomyślałam że może czymś psiknąć w spray'u ale czy taka farba zejdzie czy będzie się metalowej rurki trzymać ? Same nieszczęścia dziś. Dałam się przejechać koleżance rowerem i gwizdnęła mi się bokiem i porysowała mi pedał :( Kurde a taki ładny był...

No lakiery do paznokci to mam :):)

no ale te ryski są baaaardzo płytkie tyle co przetarcie jak się rurkę od siodełka reguluje. Chciałam psiknąć może czarną farbą ale nie wiem która farba się będzie trzymac takiego materiału z którego jest ta rurka. Pedała nie uratuje bo mi aż starła te po boku ząbki heh...

Mam pytanie kochani, głównie do mieszkańców kuj-pom. Po świętach będę w Bydgoszczy. Chciałabym się zapytać czy ktoś z miejscowych poleci jakiś sklep stacjonarny w którym jest wybór odzieży rowerowej firmy Rogelli ? Niestety przez internet zawsze mam kłopot z ubraniami, bo rozmiarówki pasują losowo więc będąc w mieście podjechałabym przymierzyć i kupić. Jeśli znacie takowe sklepy w których widzieliście odzież rogelli na miejscu bardzo proszę o wpis.

W dniu 13.04.2019 o 20:50, Izochietka napisał:

Mam pytanko do was, czym psiknąć rurkę od siodełka ? chodzi o to, że regulowałam sobie wysokość i jak podniosłam trochę siodełko to widać rysy na czarnej rurce od siodełka. Tak pomyślałam że może czymś psiknąć w spray'u ale czy taka farba zejdzie czy będzie się metalowej rurki trzymać ? Same nieszczęścia dziś. Dałam się przejechać koleżance rowerem i gwizdnęła mi się bokiem i porysowała mi pedał :( Kurde a taki ładny był...

Unibike zalicza się do tych rowerów, gdzie rysy robią się same od wiatru :) Wjedziesz w pierwsze chaszcze i będzie cały porysowany. Po jakimś czasie przestaniesz  zwracać na to uwagę :) Co do licznika. Jeżeli bezprzewodowy to tylko z STS, reszta będzie podatna na zakłócenia. Kup sobie przewodowy i będzie spokój

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...