oolaf19988 Napisano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2019 Rower poleciał przy dosyć sporej prędkości, wygięte tylne koło i lewa korba. Jestem totalnym laikiem, więc nie wiem, gdzie znaleźć informacje co to za koło, gdzie kupić itd. Prosiłbym o informacje, jak znaleźć i gdzie kupić takie koło, lewa korba jest wygięta i tu moje pytanie, czy tu też jest konieczna naprawa (dodaje też zdjęcie prawej korby dla porównania). Czy taka wymiana koła to coś skomplikowanego? szukać od razu jakiegoś serwisu? Zdjęcia wrzucam na imgur'a bo tu limit jedynie 1mb: https://imgur.com/a/7FOTANC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietern Napisano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2019 Masz kółka takie trochę pozagrupowe, Romet dawał je do swoich MTB. Jeździłem na tym i nawet na przodzie dawało radę, natomiast tył musiałem co jakiś czas poprawiać. Na zdjęciach niewiele widać co się uszkodziło. Koło można wycentrować, chyba, że pogięta jest obręcz. Nie wiem ile ważysz, ale jakbyś szukał nowego koła, to i tak warto poszukać czegoś mocniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2019 KOrba może być tak odgięta fabrycznie, czujesz mimośród na pedale jak kręcisz?> A ze zdjęcia to jak by hak /rama z tyłu coś nie teges, albo zdjęcie tak zniekształca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oolaf19988 Napisano 10 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2019 Tak pogięta obręcz, czyli nie ma szans żebym dostał takie samo koło i wymienił tylko tylne? Jak już bym zmieniał oba koła to na co spojrzeć żeby pasowały? @dovectra nie wiem co oznacza "mimośród" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietern Napisano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2019 Kupisz osobno koło, przednie, albo tylne. nie musi być takie same. Musi pasować rozstaw i sposób mocowania. Ty masz 135 mm i 9mm QR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oolaf19988 Napisano 10 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2019 @PieternDzięki za pomoc, a wkleiłbyś mi jakieś przykłady kół, które by pasowały, bo wpisałem to 135 mm i 9mm QR, a i tak wyskakują mi najróżniejsze, które na pewno nie będą pasowały, albo chociaż jakbyś mi napisał czego to wymiary i co to za oznaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietern Napisano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2019 135 to szerokość piasty, QR to szybkozamykacz, rozmiar obręczy masz na fotce, którą zamieściłeś; 622x18. Koła szukaj po rozmiarze obręczy i później reszta. https://allegro.pl/listing?string=koło rowerowe 28&bmatch=eyesa-v3-var-n-spo-1-2-0410 Szukaj koła pod tarcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi