Gość Napisano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 Witam Jako że wtopiłem się z zakupem Rock Shoxa Paragon, będę go wystawiał w najbliższym czasie. Niby okazja, ale nie dla mnie :/ Kolor biały, brak pivotów tylko PM, ale niestety tapered. Rower to KTM Verada Sun, Główka ramy tylko na sterówkę 1 1/8, kombinacje z sterami nie powiodły się. Na całej długości główka ramy jest zbyt wąska i amorek blokuje się ok 4cm od korony. Tak samo z usługą zmiany sterówki z tapered na prostą 1 1/8 nikt już się nie zajmuje. Co do tematu: Aktualny amorek to SR Suntour NEX HLO - zaczyna tłumic od ok połowy skoku, chce go wymienić na coś lepszego Mój budżet to okolice 750zł Jedynie wymagam białego koloru by pasował pod kolor roweru i fajnie by było gdy by nie było dodatków w postaci pivotów na v-brake Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ilia Napisano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 NEX HLO jak wymienisz na cokolwiek to praktycznie będzie lepsze. Ja bym celował w amorki Suntoura. Kolega @ACTIVIA ogarnia cały serwis Suntoura. (Jest jeszcze RST ale raczej słabo u nich z częściami i serwisem.) Sam kupowałem od niego NRXa S Lite do swojego crossa, ale mój kosztował coś 1050 zł. Jak będziesz dużo latał w terenie to celuj w NRXa, ma grubsze golenie, jak bardziej jazda po asfalcie to NCX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 Bialych jak na lekarstwo. Czarnego paragon gold z prostą sterówka za 119EUR na B-D widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2019 Pamiętaj tylko o jakimś tjuningu uszczelek kurzowych, bo te oryginały w suntour to farsa . POzdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2019 Macie jakieś pewne namiary na uszczelki kurzowe pasujące suntoura ale nie oryginalne kartofle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2019 Trzeba by sprawdzić te od paragona, oraz inne simerringi. np. https://allegro.pl/oferta/simmering-30x40x7-rst-nbr-uszczelniacz-dwuwargowy-7895180443 trochę większe więc trzeba zafrezować lagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2019 Od paragona i jakiegokolwiek innego RSa nie pasują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ilia Napisano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2019 Co jest nie tak z tymi od Paragona, że nie pasują? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2019 Średnica osadzenia jest inna. Niezależnie czy weźmiemy amor z goleniami 28,30, 32, 34 czy 35 to uszczelniacz od RSa (również dla takich goleni) będzie albo wypadał pod wpływem tarcia o goleń (luzu na 1-2mm) albo się go nie wciśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2019 2 godziny temu, Ilia napisał: Co jest nie tak z tymi od Paragona, że nie pasują? Główka ramy jest w standardzie EC34, więc na rozszerzeniu pojawia się już problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ilia Napisano 11 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2019 Pytałem o uszczelki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.