Cichy300 Napisano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 Czesc wszystkim. Stoje przed wyborem pierwszej szosy. Na oku dwa konkretne modele. Fuji Roubaix 1.3 z 2017 i Kross Vento 5.0 2019 Fuji Rama - aluminium A6-SL nowa 5lat gwarancji Widel - FC-440 carbon Przerzutki p/t, klamki, kaseta i hamulce - 105 5800 Korba - Oval Concepts 300, 52/36 Kola - Oval Concepts 327, 700c Kierownica, mostek, siodlo i sztyca - Oval Nalatane 2-3tys km Kross Rama - Aluminium Superlite Widel - Carbon (carbon, tapered, 1-1/8" - 1,5") Osprzet - kompletna grupa 105 R7000 Kola - FSA Vision Team 30 Sztyca, kiera i mostek - Race Face Siodlo - Velo Nalatane 2tys km Kross ma wyjsciowa cene wyzsza o 500zl. I jest to model potestowy. Edytowane 2 godziny temu przez cichy300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nossy Napisano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 w używce bardziej patrz na stan, ale fuji ma bardziej sportową geo, a jeśli jeszcze fuji jest w wersji disc to bym się nie zastanawiał i brał fuji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 Kross lepiej wypada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cichy300 Napisano 9 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 8 minut temu, nossy napisał: w używce bardziej patrz na stan, ale fuji ma bardziej sportową geo, a jeśli jeszcze fuji jest w wersji disc to bym się nie zastanawiał i brał fuji. Zwykla wersja. Stan maja identyczny. Na plus fuji 5lat gw na rame za krossem lepsze kola. I mam dylemat i szukam pomocy :) Jest 1:1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 Lepsze koła w Krossie? Mam Fuji Roubaix 1.1 2017, w sezonie ważę 88, poza 96 kg i koła mają się świetnie. Bardzo dobre piasty na łożyskach maszynowych, szprychy aero, fajne i proste obręcze. Jedyny moim zdaniem minus w Fuji to lakier, który jest bardzo cienki i łatwo go zarysować odkrywając biały podkład pod spodem. Trzeba uważać przy myciu (miękka szczotka lub najlepiej gąbka) i nie rzucać roweru w krzaki. Rower generalnie bardzo fajny, można jechać 100km bez przerwy i nic nie boli, nie drętwieje. A jak trzeba stanąć w korbę, to rowerek zbiera się raz-dwa, bo rama - mimo, że maksymalnie wycieniowana ameliniowa - jest bardzo sztywna. A! Fuji (nie wiem, jaki procent), są składane w Kutnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 Jaka cena za Krossa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cichy300 Napisano 9 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 Teraz, TheJW napisał: Lepsze koła w Krossie? Mam Fuji Roubaix 1.1 2017, w sezonie ważę 88, poza 96 kg i koła mają się świetnie. Bardzo dobre piasty na łożyskach maszynowych, szprychy aero, fajne i proste obręcze. Jedyny moim zdaniem minus w Fuji to lakier, który jest bardzo cienki i łatwo go zarysować odkrywając biały podkład pod spodem. Trzeba uważać przy myciu (miękka szczotka lub najlepiej gąbka) i nie rzucać roweru w krzaki. Rower generalnie bardzo fajny, można jechać 100km bez przerwy i nic nie boli, nie drętwieje. A jak trzeba stanąć w korbę, to rowerek zbiera się raz-dwa, bo rama - mimo, że maksymalnie wycieniowana ameliniowa - jest bardzo sztywna. A! Fuji (nie wiem, jaki procent), są składane w Kutnie. Dzieki za info. Ale ty masz chyba lepsze kola Oval Concepts 527 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 Faktycznie. Różnica chyba tylko taka, że 327 są cięższe, bo na 20/24 szprychy. U mnie jest 18/20. I sam się dziwię, że przy mojej masie i nodze jeszcze się nie zwinęły w ósemkę. Przy okazji dowiedziałem się, że 327 i 527 są tubeless ready. Ciekawe tylko, czy dotyczy to również tych sprzed 2 lat. Byłbym bardzo rad mogąc zrobić sobie bezdętkę w szosie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 5 godzin temu, Cichy300 napisał: Zwykla wersja. Stan maja identyczny. Na plus fuji 5lat gw na rame za krossem lepsze kola. I mam dylemat i szukam pomocy Jest 1:1 W vento masz nową 105 7000 kompletną, suport bsa, spoko koła, opony 28. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.