Rudder Napisano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 Cześć Jaką markę roweru trekkingowego polecacie z dobrym dostępem do części ? W 2016 roku kupiłem rower Indiana ale ta firma nie ma żadnej strony (chmury jak np. amazon web services) z dostepem do części rowerowych. Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 O jakich częściach mowa ? Przecież w 99,99% rowerach tylko rama jako jednostka centralna pochodzi od marki sygnowanej na niej samej a reszta to "dodatki danych producentów: - amortyzator np. Maniek, RS, sh*ttuoru - osprzęt Sh_tmano albo Sram - hamulce Sh, Sram, Magura - koła to już jest ogrom tego itp Wiesz o co pytasz wogóle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) Indiana, jak i większość marek rowerowych, jest złożona ze standardowych części Shimano, Sram, Suntour i td. To wszystko sie sprzedaję w sklepach, stacjonarnych i internetowych, między innymi na amazonie. O co ci chodzi? Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez remover Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 Do doktoratu potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 Chmura ze spisem części Ale się ubawiłem Jeszcze przy sprzęcie marki Indiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ilia Napisano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 Też się nieźle ubawiłem, ale nie męczmy kolegi. Po jego aktywności widzę, że dopiero się uczy. Części do tego Indianinia spokojnie powinieneś dostać w większości sklepów rowerowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudder Napisano 8 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) Z tym że muszę przeszukiwać internet w poszukiwaniu tego jednego jedynego elementu, którego brakuje lub został zniszczony. Chciałbym żeby było wszystko zebrane w jednym miejscu, niestety jest rozsyp w internecie części rowerowych i trzeba je dobierać. Aktualnie chciałbym dostać cały kabel od oświetlenia do prądnicy Panasonic NWM789. Może wy mi wyszukacie ? Ja po wpisaniu Panasonic NWM789 kabel nie dostaję wyniku oferty sprzedaży: https://www.google.com/search?biw=1600&bih=789&ei=26arXJ78irgTijZqwCQ&q=panasonic+nwm+789+kabel&oq=panasonic+nwm+789+kabel&gs_l=psy-ab.3...102267.103446..104217...0.0..0.159.776.0j6......0....1..gws-wiz.......0i71j0i22i30j33i160.0nnE5Elb5mI Może Państwo podadzą taki wynik z wyszukiwarki ? Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez Rudder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 Takie rzeczy tylko w Erze ... ale to też już historia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcio100 Napisano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 https://allegro.pl/oferta/przewod-do-lampy-pod-dynamo-kabel-10m-pradnica-7749498524?reco_id=42241fc7-5a39-11e9-ad6c-000af7f5ff40&sid=0e7a5475e04eefd78184d559df6fb9f87c889ad5ac94196dac75ac99722370c3&bi_c=Product&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=reco& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudder Napisano 8 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) rafcio100 Podałeś mi nie zarobiony końcówkami przewód tylko gotowiec. Ten zarobiony kabel potzrebuje pod ta lapmkę: https://sportown.pl/ogolna-lampka-przod-axa-halogen-dynamo,c1,p8231,pl.html Swoją drogą znacie może jakieś lepsze lampy od tej co podałem ale żeby pasowała do prądnicy NWM789 ? Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez Rudder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ilia Napisano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 Masz stary kabel i końcówki/wtyczki? Jak masz to wrzuć zdjęcia. Z kablami w rowerze jest trochę inaczej niż to zazwyczaj bywa. W większości przypadków jest taka miniaturowa wtyczka, która jest z dwóch lub więcej elementów. Trzeba ją otworzyć, ściągnąć trochę izolacji z przewodu i zamykając wtyczkę zacisnąć kabel w środku. Potem tą wtyczkę wcisnąć do lampy lub prądnicy. Ale nie zawsze tak jest. Zdarza się czasem jakieś chińskie badziewie. Wrzuć jakieś fotki jak możesz to spróbuję coś podpowiedzieć. Ta lampka co ją podałeś jest całkiem fajna. Często ją spotykałem i nie sprawiała mi jakiś dużych kłopotów. Myślę, że u Ciebie jest taka wtyczka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudder Napisano 9 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 Chodzi o taki rodzaj wtyczki do światła z przodu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcio100 Napisano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 A to nie jest zwykła końcówka płaska, którą dostaniesz w każdym sklepie z częściami elektrycznym/elektronicznymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudder Napisano 9 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 Tak jest ta końcówka ale ja chce cały nowy kabel, ponieważ stary jest już zniszczony i zardzewiały . Kabel ma już być zarobiony w ten sposób jak na zdjęciu, ma być on termozgrzany. Ja zalepie go tylko taśmą i to nie będzie długo działać, ponieważ wilgoć spowoduje rdzewienie tej wtyczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcio100 Napisano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 Moim zdaniem strasznie utrudniasz sobie życie. Podjedź do pierwszego lepszego elektryka samochodowego ze starym kablem na wzór, 10 minut roboty i wyjdziesz z kablem z zaciśniętą końcówką i z zgrzaną koszulką termokurczliwą. Koszt pewnie symboliczne 10zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudder Napisano 9 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 Ok, tak zrobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ilia Napisano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 1 godzinę temu, Rudder napisał: Tak jest ta końcówka ale ja chce cały nowy kabel, ponieważ stary jest już zniszczony i zardzewiały . Kabel ma już być zarobiony w ten sposób jak na zdjęciu, ma być on termozgrzany. Ja zalepie go tylko taśmą i to nie będzie długo działać, ponieważ wilgoć spowoduje rdzewienie tej wtyczki. Pewien jesteś, że kabel jest zardzewiały. Może jest tylko zaśniedziały. Przewody zazwyczaj robi się z materiałów nierdzewnych. Tak samo te wtyczki. To są tak tanie elementy, że kupuje się je w kompletach lub na wagę. Wtyczkę można zacisnąć na kablu kombinerkami lub szczypcami z odpowiednimi szczękami. Koszulka kurczy się od ciepła suszarki lub zapalniczki. Ale coś mi tu nie bangla. Dwa przewody wciśnięte w jedną wtyczkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi