patidorek Napisano 7 Kwietnia 2019 Napisano 7 Kwietnia 2019 Witam, zamierzam kupić rower do kwoty 4500zł. Co możecie polecić? Mam na uwadze na razie KROSS LEVEL 9.0 29' M DEORE XT albo Cube Reaction Pro black 19, nie mogę się zdecydować pod kątem który z tych dwóch rowerów posiada lepszy osprzęt (wydaje mi się że KROSS-więcej deore xt) ale może tylko mi się wydaje gdyż nie znam się aż tak dobrze. Plus dla CUBE za puszczenie przewodów w ramie a nie pod nią jak to jest w KROSSie. Może macie jakieś spostrzeżenia który z nich jest lepiej wyposażony...ułatwiło by mi to decyzję. A może macie jakieś inne propozycje? Aha i jeszcze jedna kwestia..czy rozmiar M ramy będzie odpowiedni: mam 182 cm wzrostu i przekrok 82cm? Z wyliczeń wychodzi mi że 19" powinno być najlepszym wyborem (wiadomo najlepiej przymierzyć się do roweru osobiście-jutro jadę na przymiarkę do KROSSa, jednak CUBE nie ma w mojej miejscowości co utrudnia mi sprawę). Pozdrawiam
Mod Team KrissDeValnor Napisano 7 Kwietnia 2019 Mod Team Napisano 7 Kwietnia 2019 Kross wypada lepiej - zwróć uwagę na sztywne osie, szersze obręcze, niższą masę... W tym budżecie jednak poza konkurencją wydaje się być rower z Deca ( również pod względem gwarancji ) :https://www.decathlon.pl/rower-mtb-xc-500-29-id_8518393.html - lepszy amortyzator, nowszy standard boost, jeszcze szersze obręcze, napęd jednorzędowy, ale o szerokim zakresie, niższa masa. Co do rozmiaru, to nie ma reguły, bo np. w tym XC 500 wskazany jest L, który ma podsiodłówkę niespełna 18", a długość horyzontalną zapewnia całkiem sporą - dla porównania Kross w tym rozmiarze ( L ) ma zbliżone wymiary, ale podsiodłówkę dłuższą aż o 7 cm, co przełoży się na wyższy przekrok.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.