spamkuba Napisano 7 Kwietnia 2019 Napisano 7 Kwietnia 2019 Mam problem z odkręceniem śrubki trzymającej linkę w korku blokady amortyzatora - śrubka zjechana, imbus w środku się obraca. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to odkręcić i gdzie kupić nową śrubkę? widzę na allegro są nowe pokrętła ale ceny kosmiczne.... Cytuj
pawel2208 Napisano 7 Kwietnia 2019 Napisano 7 Kwietnia 2019 (edytowane) Wymiana śrubki pomoże o ile obecna ma zerwany gwint. Znając życie, strzelam, że gwintu nie ma w otworze, co jest bardziej problematyczne. Można rozwiązać to tak, że przegwintujesz na większą średnicę i wkręcisz nową śrubkę, ale łeb zostanie nad pokrętłem, albo zastosujesz tzw, robaka, który się schowa w całości. Edit: Widzę na zdjęciach w internecie, że tu już jest użyty robak prawdopodobnie, więc na rozwiercenie na większą średnicę może nie być już miejsca. Edytowane 7 Kwietnia 2019 przez pawel2208 Cytuj
spamkuba Napisano 8 Kwietnia 2019 Autor Napisano 8 Kwietnia 2019 sprawa rozwiązana, odkręciłem imbusem owiniętym rękawiczką lateksowa Cytuj
pawel2208 Napisano 9 Kwietnia 2019 Napisano 9 Kwietnia 2019 a ja źle doczytałem i myślałem cały czas, że śrubka się obraca, bo ma zjechany gwint, a nie klucz w niej Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi