spamkuba Napisano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2019 Mam problem z odkręceniem śrubki trzymającej linkę w korku blokady amortyzatora - śrubka zjechana, imbus w środku się obraca. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to odkręcić i gdzie kupić nową śrubkę? widzę na allegro są nowe pokrętła ale ceny kosmiczne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2019 To jest Twoje zdjęcie czy z internetu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2019 (edytowane) Wymiana śrubki pomoże o ile obecna ma zerwany gwint. Znając życie, strzelam, że gwintu nie ma w otworze, co jest bardziej problematyczne. Można rozwiązać to tak, że przegwintujesz na większą średnicę i wkręcisz nową śrubkę, ale łeb zostanie nad pokrętłem, albo zastosujesz tzw, robaka, który się schowa w całości. Edit: Widzę na zdjęciach w internecie, że tu już jest użyty robak prawdopodobnie, więc na rozwiercenie na większą średnicę może nie być już miejsca. Edytowane 7 Kwietnia 2019 przez pawel2208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 12 godzin temu, pawel2208 napisał: Widzę na zdjęciach w internecie, że tu już jest użyty robak prawdopodobnie, więc na rozwiercenie na większą średnicę może nie być już miejsca. Przecież można zrobić obok taki otwór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spamkuba Napisano 8 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 sprawa rozwiązana, odkręciłem imbusem owiniętym rękawiczką lateksowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 a ja źle doczytałem i myślałem cały czas, że śrubka się obraca, bo ma zjechany gwint, a nie klucz w niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi