Skocz do zawartości

[Licznik] Sigma BC 16.16

Timeslave

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Kupiłem nowy licznik Sigma BC 16.16, chciałbym wprowadzić przebieg całkowity na rowerze który był jeszcze zapisany na starszym liczniku który uległ uszkodzeniu. Widziałem w instrukcji że podstawowe liczniki Sigmy mają opcję wprowadzenia korekty całkowitego dystansu, natomiast w instrukcji licznika BC 16.16 ne widzę takiej opcji. Czy faktyczne droższy licznik nie ma możliwości wprowadzenia dowolnego przebiegu całkowitego ? 

Dziękuję serdeczne za pomocne informację.

• Mod Team
Napisano
2 godziny temu, Timeslave napisał:

Czy faktyczne droższy licznik nie ma możliwości wprowadzenia dowolnego przebiegu całkowitego ? 

Ma tą funkcję.

Obsługa jest na tyle intuicyjna, że bez instrukcji też dojdziesz do tego. A jak nie to czytaj instrukcje.

Napisano

Przeglądnąłem instrukcję tańszych liczników Sigmy, i jest wyraźne pokazane jak edytować total distance. Natomiast w instrukcji Sigmy BC 16.16 nie widzę procedury jak edytować całkowity przebieg. Załączam link do instrukcji, proszę o cenne wskazówki -> https://www.sigmasport.com/en/images/pdf/081616-2_ManualBC1616_Montagebogen_SP1.pdf

Dziękuję serdecznie.

Odświeżę nieco sytuację.  Wiedziałem że można głęboko po wejściu w menu edytować przebieg,  chodziło mi dokładnie aby na głównym ekranie pod prędkością km/h gdzie jest "Trip Dystans" można było podać dowolny przebieg.....

Napisano

Nie  ...
Standardowo jest tak ze całkowity przebieg jest widoczny w menu gdy rower stoi ... Podczas jazdy jest "schowany".
Przynajmniej ja tak mam w swoim ROX i tak miałem w starszej generacji BC 16`stki.

Pozdrawiam 

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...