Roballinho Napisano 6 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 Powoli rozglądam się za rowerkiem biegowym. Szukam takiego na pompowanych 8-10 calowych kołach, z możliwie jak najniżej umiejscowionym siodełkiem. Poproszę o typy z podaniem minimalnej wysokości od podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R10 Napisano 1 Maja 2019 Udostępnij Napisano 1 Maja 2019 Podobno najlżejsze są Cruzee, ja polecam Chicco (Red bullet lub podobny) na kółkach piankowych, jest super lekki - co ważne, bo czasem więcej Ty nosisz rowerek niż dzieciak jedzie ;-) A do tego jest tani. Bardzo lekkie są też modne ostatnio drewniane, ale mają wybitnie niewygodne twarde nieanatomiczne siodełka (kawałek sklejki obitej byle czym, choć można się zabawić w domowego tapicera). Tak dla porównania sprawdź Islabikes Rothan oraz Woom 1, są tabelki. Na początku się zastanów, czy chcesz czy nie chcesz hamulec w biegówce, co zależy choćby od ukształtowania terenu w Waszej okolicy. I nie idź w małe kółka, im większe kółka tym lepiej (pokonywać nierówności itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzakowa Napisano 20 Maja 2019 Udostępnij Napisano 20 Maja 2019 U mnie ten się fajnie sprawdził. Kolka większe niż szukasz ale syn sobie lepiej radził na nim niż na tym z mniejszymi kołami. Siodelko też można było nisko ustawić. Bardzo lekki. https://mamotoja.pl/bangla/lidl/x-bike-rowerek-biegowy Na ten moment można go chyba tylko dostać na rynku wtórnym. Rowerek oddałam kolezance więc w w razie czego mogę ją poprosić o pomiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi