Wisnia333 Napisano 6 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 Piszczy mi tylny hamulec. Klocki były wymieniane, bo stare były starte. To zaczęło się po przejechaniu ok. 100km. Dodam, że czyściłem klocki jak i zarówno tarcze spirytusem salicylowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 Spirytus salicylowy działa kiepsko z tego co pamiętam. Wymyj tarcze i klocki płynem do mycia naczyń. Dodatkowo klocki możesz przejechać papierem ściernym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mori4 Napisano 6 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 Miałem tak samo. Po zmianie na nowe hamulce po jakimś czasie zaczął piszczeć tył. Przetarłem klocki z tyłu papierem ściernym i pomogło. Odtłuszczanie tarczy nic nie dawało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wisnia333 Napisano 7 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2019 W dniu 6.04.2019 o 13:15, skom25 napisał: Spirytus salicylowy działa kiepsko z tego co pamiętam. Wymyj tarcze i klocki płynem do mycia naczyń. Dodatkowo klocki możesz przejechać papierem ściernym. Spróbuje dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qaroll Napisano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 Mam to samo u siebie z tyłu. Tarcza oczyszczona benzyną ekstrakcyjną, mam wrażenie, że teraz mniej piszczy. Te klocki to jakimś bardzo drobnym papierem (1000)? Mam normalne żywiczne Shimano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi