Marken Napisano 6 Kwietnia 2019 Napisano 6 Kwietnia 2019 Witam posiadam rower elektryczny i od zakupu mam taką przypadłość, że nie zawsze gdy się zacznie pedałować startuje napęd, np jadę na wspomaganiu, przestanę pedałować i znów zaczynam pedałować i napęd się nie załącza, czasem i 3 razy zaczynam pedałować i wtedy startuje, dzieje się tak różnie nie za każdym razem i myślę co by to było, czy czujnik przy korbie czy co, dodam że jak już jedzie na wspomaganiu to nie przerywa nigdy sam. Cytuj
Gość Napisano 6 Kwietnia 2019 Napisano 6 Kwietnia 2019 No to jak jest to od momentu zakupu, to dlaczego nie poszedłeś z problemem do sprzedawcy? Cytuj
iras67 Napisano 6 Kwietnia 2019 Napisano 6 Kwietnia 2019 (edytowane) masz albo za bardzo oddalony od tarczy z magnesami czujnik PAS albo magnesy wypadły z tarczy albo tarcza jest jakby zcentrowana i nie chodzi w równej odległości od czujnika. Ewentualnie uszkodzony sam czujnik ale to ostatnie to raczej mało prawdopodobne. . Edytowane 6 Kwietnia 2019 przez iras67 Cytuj
Marken Napisano 6 Kwietnia 2019 Autor Napisano 6 Kwietnia 2019 czujnik jest w odległości ok 1mm od tarczy z magnesami, wszystkie są na miejscu, tarcza idzie równo, może dam tarczę prawie na styk do czujnika, aczkolwiek myślę że 1mm to powinien odczytywać Cytuj
adriel Napisano 6 Kwietnia 2019 Napisano 6 Kwietnia 2019 (edytowane) jakkolwiek nie mam nic aby ktoś jeżdził i wpomagał się mając jakąś chorobę lub będac w wieku który nie pozwala na wytężony wysiłek . Każdy inny korzystający z tego to dla mnie żal. ru Edytowane 6 Kwietnia 2019 przez adriel Cytuj
Gość Napisano 6 Kwietnia 2019 Napisano 6 Kwietnia 2019 Świetnie że Twój post wnosi cokolwiek do tematu, oby tak dalej. Cytuj
iras67 Napisano 6 Kwietnia 2019 Napisano 6 Kwietnia 2019 Zakładam jeszcze że możesz mieć odwrotnie założoną tarczę z magnesami. Popatrz na nią czy strzałka kierunku (powinien być zaznaczony jakoś kierunek ruchu-najczęsciej jest to mało wyraźnie odbita strzałka ) jest zgodna z kierunkiem obrotów korby. Można ją odwrócić i sprawdzić czy nie będzie lepiej. Cytuj
Prekompilator Napisano 10 Kwietnia 2019 Napisano 10 Kwietnia 2019 W dniu 6.04.2019 o 14:18, iras67 napisał: Zakładam jeszcze że możesz mieć odwrotnie założoną tarczę z magnesami. Popatrz na nią czy strzałka kierunku (powinien być zaznaczony jakoś kierunek ruchu-najczęsciej jest to mało wyraźnie odbita strzałka ) jest zgodna z kierunkiem obrotów korby. Można ją odwrócić i sprawdzić czy nie będzie lepiej. Wtedy wspomagania w ogóle by nie było. Jak się kręci do tyłu, to przecież nie reaguje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi