Rafal80 Napisano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2019 Witam. Kupiłem taką obręcz, jest to chyba Double Track ( czyli te nyple od szprych są schowane ). Szerokość wewnętrzna obręczy jest 19mm. Jaką opaskę kupić do tej obręczy - 18mm czy 20mm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2019 18mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal80 Napisano 5 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2019 Dziękuję za odpowiedź, biorę więc 18mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yambo Napisano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 W dniu 5.04.2019 o 09:02, Rafal80 napisał: Kupiłem taką obręcz, jest to chyba Double Track ( czyli te nyple od szprych są schowane ). Szerokość wewnętrzna obręczy jest 19mm. Jaką opaskę kupić do tej obręczy - 18mm czy 20mm ? Ja bym wziął 20mm. Opaska powinna być nieco szersza aniżeli wewnętrzna szerokość obręczy przy takiej obręczy. Aczkoliwiek 18mm też się nada, nie będzie to jakiś wielki błąd. 20mm byłaby pewniejsza, mniejsze prawdpodobieństwo że się przesunie i odsłoni otwór na nypel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal80 Napisano 28 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2019 Dziekuje za odpowiedz. Kupilem już wcześniej te opaske 18mm. Pasuje, nawet nie wiem, czy nie za szeroka jest. Zamowilem tez w jednym zamówieniu 16mm i tez by była dobra, ale zostawię jednak te 18mm, w razie gdyby miała się przesunąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazowiecki Napisano 20 Maja 2019 Udostępnij Napisano 20 Maja 2019 generalnie jak zawsze biorę opaskę szerokość wewnętrzna obręczy + 1mm. W praktyce -1mm będzie dobra na ogół też, +2mm a nawet +3mm też nie będzie problemem. -3mm już bym się obawiał (chyba, że obręcz ma wewnętrznie ponad 23mm). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal80 Napisano 20 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2019 Już oddałem tę 16mm i zatrzymałem 18mm. W sumie to i tak to są koła Double Track i nyple od szprych są schowane, ale wolałem się upewnić. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yambo Napisano 21 Maja 2019 Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 To czy nyple schowane czy nie małe ma znaczenie, bo taśma ma zakryć otwory w górnej części rantu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.