Lukaszamp Napisano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2019 Hej, jak w temacie. Mam hamulce Shimano BR-M 6000 z odpowietrzaniem jednokierunkowym. Czy ktoś mi powie jak podłączyć strzykawke przy zacisku? Nie widzę tam nigdzie zaworu tylko jedna imbusowa śrubę a potrzebuje skrócić przewód. Jak to ogarnac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 5 Kwietnia 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2019 Prawidłowo trzeba użyć lejka po wykręceniu tej śruby w klamce. https://allegro.pl/oferta/lejek-do-odpowietrzania-hamulca-tarczowego-shimano-7137742752?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=ZWVhOGRlMjctM2E0Zi00ZGNlLWExZjUtNjY0MmViOGE2MGQ4AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=168e2b83-c9e0-40c2-a969-76c4f6a15641 ale niektórzy tam potrafią strzykawkę wkręcić. Na YT masz pełno filmików jak odpowietrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszamp Napisano 5 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2019 (edytowane) Czyli rozumie że: - skracam przewód bez oprozniania układu - zabezpieczamy tloczki zacisku tym żółtym klockiem - wkrecam lejek w klamkę stukam lekko po przewodzie pompujac klamka Pytam bo w poprzedniej wersji wkrecalem lejek w klamkę, a przy zacisku podłączyłem strzykawke (ale w poprzedniej wersji widziałem zawór przy zacisku a tutaj tylko jakaś jedna śrubę imbusowa) Chyba że przy tym systemie odpowietrzania używam tylko lejka wkreconego w klamkę? Edytowane 5 Kwietnia 2019 przez Lukaszamp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 5 Kwietnia 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2019 Przecież masz normalnie w zacisku śrubę z odpowietrznikiem, tak jak w starszych zaciskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2019 W zaciskach m6000 i wszystkich MT nie używa się już strzykawki. To jest odpowietrzanie prawdziwie jednokierunkowe. Patrz manual od strony 23: https://si.shimano.com/pdfs/dm/DM-MBBR001-03-POL.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 5 Kwietnia 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2019 Pewnie masz taki zacisk: Oznaczenie takie samo, a są na rynku 2 różne zaciski. Instrukcję odpowietrzenia masz w poście wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszamp Napisano 5 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2019 Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi