duch007 Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Witam. Mam problem z hamulcami, poprostu nie hamuja, nie wiem dlaczego. Przy maxymalnym zacisniacu klamki nie jestem wstanie zblokowac przedniego kola na suchym asfalcie. Klamka ma skok ok 2cm, nie jest miekka. Mam tarcze 203mm z przodu i z tylu(seryjnie od nowosci), nie mam pojecia czym moze to byc spowodowane prosze o pomoc. Dzieki i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezerter Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 A jak długo używasz hamulców? Jeśli są nowe to prawdopodobnie nie są jeszcze dotarte, dopiero po pewnym przebiegu docierają się i działają w pełni sprawnie. Sprawdź też w jakim położeniu znajdują się klocki, może są zbyt oddalone od tarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 moze sie czyms zatluscily i nie hamuja ja tak mialem u siebie ... przeczysc klocki papierem a tarcze benzyna ekstrakcyjna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duch007 Napisano 19 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 rower ma przejechane ok 300 km, sprobuje je wyczyscic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 21 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 300 km hm.... a od poczatku nie hamuja czy tylko ostatnio przestaly ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.