Skocz do zawartości

[test] osobowościowy

KuLa2030

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sprawdzcie jaką ceche posiadacie :)

Jakie są wasze silne strone a jakie słabe

Pamietajmy ze sa 4 typy osobowosci .

kilka słow na temat wyboru:

-Wybieracie jedną odpowiedz w tabeli poziomej ----------

-u góry wpisujecie swoje imie

Mój typ to

Sangwinik

joł :P miłego wypełniania = http://www.free.of.pl/i/interneo/strony/te...bowosciowy.html

P.S jakby temat nie nadawał się do tego działu to prosze modów o przeniesienie go do odpowiedniego

Dziękuje

Napisano

"Narrator

Sangwinik"

Co to jest "sangwinik"? :)

Większość wniosków się zgadza, ale są nieliczne które w ogóle nie pasują. B)

EDIT: Sprawdziłem w słowniku. :) Sangwinik - człowiek o żywym i zmiennym usposobieniu/ :P

Napisano

Na temat Sangwinika

Sangwinik to osoba o optymistycznym podejściu do życia, otwarta na relacje interpersonalne, towarzyska, beztroska. Lubi być w centrum zainteresowania, władcza i dominująca, czasem dumna i spoglądająca na innych "z góry".

Sangwinik cechuje się temperamentem reprezentującym silny, zrównoważony i ruchliwy układ nerwowy (wg teorii Pawłowa). Według Hipokratesa dominującym narządem w organizmie sangwinika jest serce, a dominującym "humorem" - krew.

Napisano

Mi wyszło "Flegmatyk".... hmm.. taka nieładna nazwa, ale z tą definicją:

Według Hipokratesa dominującym narządem w organizmie flegmatyka jest mózg
muszę się zgodzić... niestety
Napisano

A ja nie robię testów, a wiem że jestem cholerykiem ;) Ostatnio na przedmiocie " Nawiązywanie i utrzymywanie kontaktów międzyludzkich" mieliśmy właśnie lekcję na temat typów i temperamentów gości hotelowych ;) Bardzo ciekawy temat ;) Jestem cholerykiem oraz mój typ osobowości to ekstrawertyk.

Ps. Szkoła uczy ... (polubiłem przedmioty zawodowe)

Napisano

Choleryk-pracuś. Z cholerykiem się zgodzę, ale pracuśto tak nie do końca. Chyba że robię to co kocham - czyli żegluję i zajmuję się jachtem/żaglowcem - to wtedy faktycznie wkładam w to wszystkie siły i poświęcam cały mój czas.

Wszystkie cechy się zgadzają.

Napisano

a mi się nie włącza... tzn wypelniam test, proszę o wynik, strona robi się biała, na dole jest że zakonczono a komp myśli w nieskończoność:/

Napisano

dało radę - dzięki (trzeci raz go wypełniłem:) )

Pracuś - Choleryk

hm... dużo rzeczy się zgadzało, troszkę - nie... ale fajne w każdym razie (zostałem urodzonym przywódcą i organizatorem;)

Napisano

Ja niby jestem choleryk i pracuś? No może coś w tym jest <_<

A tak naprawdę, miałem kupę takich i podobnych testów na studiach i jedno moge poweidzieć. Każdy taki test, jeżeli jest wypełniany przez siebie samego, nie jest miarodajny. Bo człowiek z natury ma skłonnsci do idealizowania siebie. I niekiedy wstawiamy w odpowiedź to co chcielibyśmy, żeby o nas mówiono (odbierano). Najdokładniejsze takie testy, są gdy odpowiedzi udziela na te pytania, ktoś kto nas obserwował przez jakiś czas, i to w kilku sytuacjach, bo jak tylko, np. w pracy to mamy tu problem z takim zjawiskiem jak stałość obserwacji i to tez może zmieniać wyniki. No.

Napisano

Ja jestem nie do zaszufladkowania B)

"Wystąpił błąd.

Zaznaczone przez Ciebie cechy nie pozwalają na określenie

typu Twojej osobowości.

Proszę wypełnić ankietę ponownie."

:lol: :lol: :lol:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...