Wafel69 Napisano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 witam Kupiłem nowy rower z hamulcami Shimano BR200. W starym rowerze miałem 2-letnie SLX wiec je przełożyłem do nowego roweru. Mam ogromny problem z ustawieniem, ciągle trą o klocki. Naprawde próbuje wszelkich metod a na końcu mam to samo TRĄ! 1. Czy przełożyć też tarcze? Da to coś? 2. Widziałem na alliexpres takie nakładki metalowe na tarcze które ułatwiają potem ustawienie zacisku. Stosowal ktoś? jakies inne rady? Z góry dziekuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 1 Kwietnia 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Z mojego doświadczenia; jeśli tarcze są w miarę proste i mają co najwyżej minimalne bicie zaciski ustawić jest dosyć łatwo. Jeśli tarcze są idealnie proste ustawianie zajmuje kilka minut. Jeśli tarcze są krzywe; nie ustawisz i trzeba je prostować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Kwietnia 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2019 Nie w shimano gdzie masz ok 0.5 mm na obie strony przerwy Niektóre zaciski tak działają ... Można próbować nasmarować tłoki ale czy coś to da - nie wiem. Jedyną opcja poza wymianą hebla, to ustawianie go tak by jedna strona tarła cały czas możliwie bez głośnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 3 Maja 2019 Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 Ja to bym jeszcze sprawdził czy planować nie trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.