Amator91 Napisano 12 Marca 2020 Autor Napisano 12 Marca 2020 Witam ponownie Forumowiczów :) W zeszłym roku przejechałem niedużo, bo 870km jednak to 4x tyle co na zwykłym rowerze :) Dziś rozpocząłem nowy sezon i planuję zrobić znacznie więcej kilometrów Odnośnie sztycy Suntour NCX jestem mega zadowolony, żadnych odgłosów, luzów i nie smarowałem jej tylko po zakupie raz. Jeżdżę dużo po wertepach, kamieniach, korzeniach, patykach itp Co do roweru również ogromne zadowolenie, zero problemów, aku trzyma ciągle tyle samo, nic nie wymieniałem w nim Na przyszły sezon wymienię łańcuch, bo przymiar wykazał zużycie, ale jeszcze poniżej 1% Podobają mi się przerzutki w tym rowerze są wygodne i precyzyjne, hamulce są bardzo mocne i opony wytrzymałe nie przebiłem ani razu i bardzo dobrze trzymają, a na asfalcie wręcz się kleją do niego Także rower szczerze polecam, zobaczymy jak w tym roku dam znać na koniec sezonu Szerokości i pięknych widoków ;) Cytuj
Amator91 Napisano 9 Czerwca 2020 Autor Napisano 9 Czerwca 2020 Łańcuch i kaseta założone nowe, bo przeskakiwał na 3 najmniejszych zębatkach Przy okazji nowy płyn do hamulców Pasuje: - płyn hamulcowy mineralny Shimano - kaseta Shimano HG400 - łańcuch KMC E9S 120 ogniw skróciłem do 118 ogniw Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi