pawelwwa Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Mam pytanie o rocznik amortyzatora sid rl - z tyłu mam oznaczenie SN: 31T75031910 , po rozkodowaniu na stronie rs: https://trailhead.rockshox.com/en/specs/31T75031910 wychodzi że to FS-SID-RL-B2 - wg zestawów serwisowych wychodzi że to rocznik 2018, jednak kupiłem go jako 2017... juz nie wiem czy to oznacza rok modelowy 2018 a rok produkcji 2017, czy jednak 2017 model - stąd też pytanie czy ma damper charger 2 czy poprzedni charger? Pytanie drugie - czy można w takim amorze zamontować koło 15x100 z systemem podkładek(adapterów), czy raczej jest to nie zalecane rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 W S/N jest zakodowany rok modelowy. Adaptery do boost można stosować i nie jest to zalecane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelwwa Napisano 30 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 a możesz powiedzieć jaki to rok: 31T75031910 , pytam bo kiedyś podobno był zakodowany a teraz już chyba nie.. ok, pierwsza cyfra po T to 7, więc 2017, czyli tylko charger, dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Jest to z całą pewnością model 2017. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelwwa Napisano 2 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 Jeszcze będę męczył temat: 2017 Sid RL ma motion control, moje cudo ma na Koronie pokrętło charger Zdjecie- czy jest to tylko inne pokrętło do Motion Control, czy jednak Charger siedzi w środku..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 IMHO SID z chargerem to model RLC i WC. SID RL to były tylko OEM z MC. Amortyzator był kupiony razem z rowerem ew. golas w szarym kartonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelwwa Napisano 2 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 golas w szarym kartonie, to jest dokładnie to: SID RL Nie wiem czy to zamontować, sprzedać czy odesłać... Czy poza samym korkiem można poznać co siedzi w środku, czy trzeba rozebrać - i jeśli tak to jak bardzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 Masz jakiegoś dziwoląga bo po fotach wygląda na charger 2 a takich w 2017 roku nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekhs Napisano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2019 bo to rocznik 2018, numer seryjny oznacza datę produkcji a nie modelowy rocznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi