Kaiketsu Napisano 28 Marca 2019 Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Cześć, Mam amortyzator X-fusion E1, który, no cóż, dobija ograniczenia przy najmniejszej dziurze, a gumka (uszczelka) zjeżdża na sam jego koniec. Ktoś mi powiedział, że należy go dopompować, ale za chiny ludowe nie potrafiłem znaleźć na stronie producenta instrukcji, jak... więc podpytam was: 1. jaka pompka się do tego nadaje? gdzie ją kupić? 2. jak pompować? "na oko", aż uszczelka przestanie spadać, czy jest jakaś metoda? amor: https://i.imgur.com/NL25z1i.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 28 Marca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Pompka np. taka: https://allegro.pl/oferta/pompka-do-amortyzatorow-giyo-najlepsza-alu-wroclaw-7871435165 Powietrza pompujesz tyle żeby mieć 20-30% sagu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaiketsu Napisano 28 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Dziękuję za pomoc. jeszcze szybkie pytanie, bo tam widzę w opisie "wentyl samochodowy" - czy może też być zwykła pompka? bo mam taką uniwersalną, presta/schrader. W razie, gdybym napompował za mocno - można to jakoś upuścić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 28 Marca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Nie, musi być specjalna pompka wysokociśnieniowa z odp[odpowiednim zaworem. W damperze jest mała komora powietrzna i przy odkręcaniu zaworu zwykłej pompki prawie całe powietrze by uciekło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 28 Marca 2019 Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Nie może, musi być dedykowana do amortyzatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 28 Marca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Zwykłą pompką nie osiągniesz ciśnienia rzędu 150-250 psi jakie jest wymagane w tłumiku . Podjedź do serwisu rowerowego , to za kilka PLN napompują do odpowiedniego poziomu. Lub do Decathlona , skąd masz rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.