siwyex Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Witam dziś jeźdząc z kolegami po odcinku 16km zauważyłem że na przerzutkach takich jak : 6,5,4,3,2,1 łańcuch (tak przupuszczam) dostaje drgania, przez które nie da się jeździć na tych przerzutkach. Nie tylko z powodu drgań, ale także że może się coś stać. Jak myślicie co to może być ? Wolałbym najpierw spytać Was niż pójdę do jakiego kolwiek serwisu ... Baksik stawia na poluźniona kasete, a co wy na to ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 dokładnie nie zabardzo wiem o co chodzi ... Wydaje mi sie ze to moze być kaseta sprawdz dokładnie posuszaj i zobacz czy nie ma nic tam zadnego kamyka czy czego kolwiek. Bo to wyglada tak że potych przezutkach ktore wypisałes łancuch naciaga kasete i być moze to wina kasety joł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 może to łańchuch lekko sie "rozkuł". Mi jak sie rozkul z jednej strony też nieciekawie bylo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 19 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Rozkuc się nie rozkuł po zrobiłem jeszcze potem 20km i nic się nie działo, ale jechałem cały czas na 7,8,9 i wszystko chodziło idealnie ... Co do twojego posta Kula to nic z tego co napisałeś raczej ;/ Skorzystałem z porady mr.ironman i idę do garażu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 tzn. nie rozkul sie calkowicie ze lancuch spadl tylko |[]| | | |[]| <- rozkuł się w połowie z jednej strony lancucha bylo dobrze a z drugiej bolec nie obejmowal zewnetrznej blaszki ogniwa (czy jak to sie nazywa) | | |[]| | | |[]| | | Ja tak jechalemm z 5-10km ale zaczelo mnie to wkurzac i dokladnie lancuch ogladnąłem - konieczne bylo zuzycie skuwacza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 19 Listopada 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 1. Przerzutki w rowerze są dwie - przednia i tylna więc o biegi zapewne chodzi. 2. potych przezutkach ktore wypisałes łancuch naciaga kasete i być moze to wina kasety A można jasniej? Łańcuch naciąga kasetę? To jakies nowe zjawisko? 3. Blizzard zacznij pisać po polsku bo jesteś na publicznym forum a strzelasz straszne byki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 widocznie mnie nie zrozumiałes o co mi chodzi a pozatym z postu siwyexa trudno wywnioskować co jest grane wiec napisałęm tak jak zrozumiałem . joł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Mam wrażenie, że nikt nie zrozumiał twojego posta Napisz dokładnie co drga, bo jeżeli drga łańcuch i przenosi to na korbę to wyczyść łańcuch a jeżeli przerzutka to pewnie są luzy na sworzniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 19 Listopada 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 widocznie mnie nie zrozumiałes o co mi chodzi No dokładnie tak dlatego prosiłem o wyjaśnienie, a Ty mi piszesz, że nie zrozumiałem. Pewnie nie tylko ja nie mogę odgadnąć co miałeś na myśli. Tak więc czekamy na wyjaśnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 19 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 On tak jakby przeskakiwał lekko ... ale nie skacze po przerzutkach. Ściągnąłem koło i zauważyłem że jest minimalny luz na kasecie, myślę że każde info jest ważne. Zauważyłem że przerzutki nie wchodzą idealnie, tylko trzeba troszkę poczekać, więc jestem na 90% pewny, że to mój biedy XT'ek siada ;/ Lub się rozregulował, albo jeszcze coś innego ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goly33 Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 a mnie po ostatnim upadku cos strzela w tylnej piascie lub kasecie, sporadycznie, czasem kilka strzalow pod rzad a potem dlugo dlugo nic a czasem calkiem czesto, no i zdarza sie ze kaseta "przepusci" i momencik pedaly ida bez oporu, kaseta jest nowa ma przejechane 1500km moze ktos wie o co chodzi?? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 padła piasta/bębenek, zapadki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goly33 Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 to bebenek czy zapadki?? a moze jedno i drugie?? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 siwyex jaka masz piaste z tyłu? duze prawdopodobienstwo, ze masz za slaby bebenek i luzu nie zliwkwidujesz juz. Ja tak mam ze swoja deorką, dlatego na polce juz lezy now lsniacy novatec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 19 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Nie nie to raczej nie wina piasty, choć już swoje przeżyła (2.5 sezonu) ... Myślę cały czas nad łańcuchem, hakiem przerzutki, luzem na kasecie lub ewentualnie przerzutką ... ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 bardzo mozliwe, ze to przerzutka, a wiec odkrecaj linke, i bierz sie za ustawianie srub H i L, wykrecanie barylki etc, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Spróbuj wyregulować swoją przerzutke. Sprawdź czy łańcuch i kaseta nie są zużyte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 19 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Spróbuj wyregulować swoją przerzutke. Sprawdź czy łańcuch i kaseta nie są zużyte. Kaseta i łańcuch mają 800km więc to chyba odpada na wstępie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 No to zabieraj się za regulacje nie było nigdzie napisane jaki przebieg ma napęd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Ja bym się pierw wziął za czyszczenie , porządne , a potem za regulację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 19 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Ja bym się pierw wziął za czyszczenie , porządne , a potem za regulację Wyczyściłem ... I nic nie ustapiło, jutro chyba się pofatyguje i skoczę do serwisu, niech na początek doradzą, a potem moga coś kombinować ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.