Skocz do zawartości

[przerzutka/kaseta] problem z drganiami !

siwyex

Rekomendowane odpowiedzi

Witam dziś jeźdząc z kolegami po odcinku 16km zauważyłem że na przerzutkach takich jak : 6,5,4,3,2,1 łańcuch (tak przupuszczam) dostaje drgania, przez które nie da się jeździć na tych przerzutkach. Nie tylko z powodu drgań, ale także że może się coś stać. Jak myślicie co to może być ? Wolałbym najpierw spytać Was niż pójdę do jakiego kolwiek serwisu ...

Baksik stawia na poluźniona kasete, a co wy na to ?

Pozdrawiam

dokładnie nie zabardzo wiem o co chodzi ... Wydaje mi sie ze to moze być kaseta sprawdz dokładnie posuszaj i zobacz czy nie ma nic tam zadnego kamyka czy czego kolwiek. Bo to wyglada tak że potych przezutkach ktore wypisałes łancuch naciaga kasete i być moze to wina kasety

joł <_<

Rozkuc się nie rozkuł po zrobiłem jeszcze potem 20km i nic się nie działo, ale jechałem cały czas na 7,8,9 i wszystko chodziło idealnie ...

Co do twojego posta Kula to nic z tego co napisałeś raczej ;/ Skorzystałem z porady mr.ironman i idę do garażu <_<

tzn. nie rozkul sie calkowicie ze lancuch spadl tylko

|[]|

| |

|[]| <- rozkuł się w połowie z jednej strony lancucha bylo dobrze a z drugiej bolec nie obejmowal zewnetrznej blaszki ogniwa (czy jak to sie nazywa)

| |

|[]|

| |

|[]|

| |

Ja tak jechalemm z 5-10km ale zaczelo mnie to wkurzac i dokladnie lancuch ogladnąłem - konieczne bylo zuzycie skuwacza

• Mod Team

1. Przerzutki w rowerze są dwie - przednia i tylna więc o biegi zapewne chodzi.

2.

potych przezutkach ktore wypisałes łancuch naciaga kasete i być moze to wina kasety

A można jasniej? Łańcuch naciąga kasetę? To jakies nowe zjawisko?

3. Blizzard zacznij pisać po polsku bo jesteś na publicznym forum a strzelasz straszne byki.

• Mod Team
widocznie mnie nie zrozumiałes o co mi chodzi

No dokładnie tak dlatego prosiłem o wyjaśnienie, a Ty mi piszesz, że nie zrozumiałem. Pewnie nie tylko ja nie mogę odgadnąć co miałeś na myśli. Tak więc czekamy na wyjaśnienie.

On tak jakby przeskakiwał lekko ... ale nie skacze po przerzutkach.

Ściągnąłem koło i zauważyłem że jest minimalny luz na kasecie, myślę że każde info jest ważne.

Zauważyłem że przerzutki nie wchodzą idealnie, tylko trzeba troszkę poczekać, więc jestem na 90% pewny, że to mój biedy XT'ek siada ;/ Lub się rozregulował, albo jeszcze coś innego ...

a mnie po ostatnim upadku cos strzela w tylnej piascie lub kasecie, sporadycznie, czasem kilka strzalow pod rzad a potem dlugo dlugo nic a czasem calkiem czesto, no i zdarza sie ze kaseta "przepusci" i momencik pedaly ida bez oporu, kaseta jest nowa ma przejechane 1500km moze ktos wie o co chodzi??

pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...