robin333 Napisano 26 Marca 2019 Udostępnij Napisano 26 Marca 2019 witam! z mojej strony pełna amatorka i mało wiedzy choc niby troche przekopałem neta i poczytałem... mam rower KROSS Hexagon X6 rama M i dziecko około 15kg za pare miesiecy 3 lata wiec chetnie bym z nim pojezdził bo na razie tylko smiga na biegówce wiec teraz sporo pytań: - czy do aluminiowej ramy jest bezpieczne montowanie takiego fotelika? wg instrukacji niby 100 kg dla takiej ramy wiec na pewno bedzie przekroczone - mocowanie jest tylko jedno? w niektorych modelach widziałem jakies pasy pod siodelko ale co to daje? - jaki fotelik? na co zwrocic uwage? zwyklak czy chwalony Hamax? z góry dzieki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklakiewicz Napisano 26 Marca 2019 Udostępnij Napisano 26 Marca 2019 Bezpiecznie. Wydaje mi się, że nawet lepiej jak rodzic waży nieco więcej aby utrzymać masę dziecka, które jednak trochę buja rowerem. Polecam chwalony Hamax Siesta. Inna sprawa, że długo w tym foteliku nie pojeździ (max 22kg) Może lepiej rower z holem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robin333 Napisano 26 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2019 szczerze powiedziawszy i tak zakładam ten rok i nastepny sezon a poźniej sam bedzie gnał a jak z tym mocowaniem? tylko to jedno do ramy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklakiewicz Napisano 26 Marca 2019 Udostępnij Napisano 26 Marca 2019 Ja mocowałem do jednego roweru (mocowanie do sztycy podsiodłowej), ale możliwe że da się dokupić zapas. Rozwiązanie fajne, bo zwiększa zasięg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.