det Napisano 25 Marca 2019 Napisano 25 Marca 2019 Witam, mam starego Authora Texas. Jak to kiedyś bywało, tata coś tam kupił i wszystko śmigało, ale chcę wreszcie coś lepszego niż jakiś ulep z byle czego. Jedyne co mam na tym etapie to ramę (już odnowioną bo rower z 15 lat ma), przerzutki shimano (w miarę nowe), tylne koło bez opony. Potrzebuję kupić opony, przednie koło, hamulce, korbę, pedała. Teraz nasuwa się pytanie - chcę żeby rowerem jeździło się lżej, praktycznie tylko po drogach asfaltowych. Czasem, ale to bardzo mocno czasem wjade nim na jakies polne drogi. Obecnie mam jakieś stare opony, szerokie z kostką. Plastikowe hamulce i korbę, która chwieje lewym pedałem. Marzy mi się lżejsza jazda niż do tej pory, nie ukrywam że męczył. Jakie opony więc polecacie osobie "początkującej" na asfalcie? Jakie hamulce i jaką korbę? Pedała rozumiem aluminiowe a koło dobiorę do tylnego. (mam aluminiowe) Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.