chopmaz Napisano 25 Marca 2019 Napisano 25 Marca 2019 Może informacja będzie dla kogoś przydatna. Opony Marathon Plus MTB 54-622 i Marathon Plus Tour 47-622. Założone na obręcze 19mm. Pierwsza miała 46, w porywach 47mm, natomiast ta druga ok 41mm.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 25 Marca 2019 Mod Team Napisano 25 Marca 2019 W takim razie tytuł powinien być "jak nie trzyma" A tak poza konkursem, to jak ktoś tak przywiązuje wagę do każdego milimetra ( choć wyżej rozjazd jest podejrzanie duży ), to niech kupuje szerszy rozmiar Osobiście mnie to ani ziębi, ani grzeje - grunt, żeby opona zachowywała się w miarę przewidywalnie, a czy będzie o 3 mm szersza, czy węższa, to już mnie nie obchodzi Oczywiście rozumiem niezadowolenie, bo skoro producent coś deklaruje, a w praktyce okazuje się to nieprawdą, to można mieć pretensje i każdy ma do tego prawo. Jednak przy szerszych obręczach różnica powinna być mniejsza niż te w/w 6 - 8 mm...
chopmaz Napisano 25 Marca 2019 Autor Napisano 25 Marca 2019 Akurat to nie są opony dla mnie, ja tylko je zakładałem na koła. Na szerszej obręczy pewnie różnica będzie niewiele się różnić. 24 minuty temu, KrissDeValnor napisał: Osobiście mnie to ani ziębi, ani grzeje - grunt, żeby opona zachowywała się w miarę przewidywalnie, a czy będzie o 3 mm szersza, czy węższa, to już mnie nie obchodzi A tutaj się nie zgodzę Przynajmniej jeśli chodzi o mój obecny rower i tylne widełki, w których jest niewiele miejsca i każdy mm ma znaczenie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.