Skocz do zawartości

[opony] jak Schwalbe trzyma wymiar

chopmaz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Może informacja będzie dla kogoś przydatna.

Opony Marathon Plus MTB 54-622 i Marathon Plus Tour 47-622. Założone na obręcze 19mm. Pierwsza miała 46, w porywach 47mm, natomiast ta druga ok 41mm.

• Mod Team
Napisano

W takim razie tytuł powinien być "jak nie trzyma" :icon_wink:
A tak poza konkursem, to jak ktoś tak przywiązuje wagę do każdego milimetra ( choć wyżej rozjazd jest podejrzanie duży ), to niech kupuje szerszy rozmiar ;)
Osobiście mnie to ani ziębi, ani grzeje - grunt, żeby opona zachowywała się w miarę przewidywalnie, a czy będzie o 3 mm szersza, czy węższa, to już mnie nie obchodzi :icon_cool:
Oczywiście rozumiem niezadowolenie, bo skoro producent coś deklaruje, a w praktyce okazuje się to nieprawdą, to można mieć pretensje i każdy ma do tego prawo.
Jednak przy szerszych obręczach różnica powinna być mniejsza niż te w/w 6 - 8 mm...

Napisano

Akurat to nie są opony dla mnie, ja tylko je zakładałem na koła. Na szerszej obręczy pewnie różnica będzie niewiele się różnić.

24 minuty temu, KrissDeValnor napisał:

Osobiście mnie to ani ziębi, ani grzeje - grunt, żeby opona zachowywała się w miarę przewidywalnie, a czy będzie o 3 mm szersza, czy węższa, to już mnie nie obchodzi :icon_cool:

A tutaj się nie zgodzę ;) Przynajmniej jeśli chodzi o mój obecny rower i tylne widełki, w których jest niewiele miejsca i każdy mm ma znaczenie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...