robertrobo Napisano 22 Marca 2019 Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 Witam, Czy ktoś może polecić lampę przednią do 400 zł, taka która wytrzyma 4h jazdy. Jazda po lesie i odludziach, więc duża jasność wskazana. Do jazdy normalnej, nieoślepiającej po mieście już coś mam. Najlepiej z dużym akumulatorem. Nie interesują mnie przeróbki, tylko oryginalne produkty. Może być chińczyk, byle sprawdzony A może sprawdzi się latarka + uchwyt np.: https://mediamarkt.pl/oswietlenie/latarka-gp-psr52 Mile widziane propozycje osób, które korzystały, a nie tylko zasłyszały w sieci. Jeszcze w Jula jest coś takiego: https://www.jula.pl/catalog/wypoczynek/rowery/bezpieczenstwo-rowerowe/oswietlenie-i-odblaski/lampka-rowerowa-led-przednia-631037/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz_ Napisano 22 Marca 2019 Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 Ja ze swojej strony mogę polecić lampkę Fenix BC 30 - ma moc 1800 lumenów. Świeci bardzo jasno, daleko i długo. Spokojnie 4 godziny wytrzyma. Sam używam i jestem zadowolony. Zasilana na dwie baterie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 23 Marca 2019 Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 36 minut temu, robertrobo napisał: Jeszcze w Jula jest coś takiego: https://www.jula.pl/catalog/wypoczynek/rowery/bezpieczenstwo-rowerowe/oswietlenie-i-odblaski/lampka-rowerowa-led-przednia-631037/ Na swiatelka.pl omawialiśmy tą lampkę, tutaj też była maglowana. Proponuję poszukać wątku. 12 minut temu, Bartosz_ napisał: Ja ze swojej strony mogę polecić lampkę Fenix BC 30 - ma moc 1800 lumenów. Świeci bardzo jasno, daleko i długo. Spokojnie 4 godziny wytrzyma. Pewnie, ale nie na pełnej mocy. Może w 1/3 mocy maksymalnej osiągnie pożądany czas pracy. Co prawda Chińczyk, ale z dobrym pakietem jest moc. I to kolosalna. Opis i filmy masz u mnie https://diodek.pl/kdlight-bl70s-xhp70-2-3000-realnych-lumenow/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pdz Napisano 23 Marca 2019 Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Jeżdżę nocą i zimą z Convoyem przerobionym przez Bociana , dobra i mocna lampa , do tego mam 5 akumulatorów , każdy starcza na ok. 1h jazdy przy 100% świecenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reks Napisano 23 Marca 2019 Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 To co ci polecił DZIUBEK możesz brać w ciemno. Mam BL70S również kupiłem po przeczytaniu jego artykułu. Dokupilem do tej besti ten pakiet http://kaidomain.com/bike-lights-and-bike-accessories/battery-packs/S024616-KBP-18650B2S4P-7_4V-13600mAh-8-x-NCR18650B-High-Quality-Rechargeable-18650-Li-ion-Battery-Pack I przy lampce za niewielki pieniądze przerobilem uchwyt mocujący (oryginalny na gumkę nie nadaje się w góry) Jeżeli potrzebujesz mocy tylko ta lampka jest duża na godzinne wypady się nienadaje ja jej używam na dłuższe wypady i daleko od szosy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobo Napisano 25 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 W dniu 23.03.2019 o 01:13, Dziubek napisał: Co prawda Chińczyk, ale z dobrym pakietem jest moc. I to kolosalna. Opis i filmy masz u mnie https://diodek.pl/kdlight-bl70s-xhp70-2-3000-realnych-lumenow/ Zdecydowałem się na BL70s. Tylko w zamówieniu trzeba wybrać barwę światła. Czy któraś wpływa na wydajność? Na diodek która była testowana? - White 6500K [S026104] - Neutral White 4000K [S026105] (+$1.99) - Warm White 3000K [S028122] (+$2.99) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reks Napisano 25 Marca 2019 Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Diodek testował Neutral White 4000K U mnie wygląda to tak.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobo Napisano 25 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 17 minut temu, Reks napisał: Diodek testował Neutral White 4000K U mnie wygląda to tak.. A ładowarkę jaką masz? Bo takie coś znalazłem, nadaje się, czy można kupić coś lepszego? http://kaidomain.com/JN-5_5mm-x-2_1mm-DC-8_4V-3A-Battery-Charger-for-Li-ion-Battery-Pack Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reks Napisano 25 Marca 2019 Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Dokładnie mam taką samą i z tego sklepu, przy moim pakiecie ładuje się długo. Czy coś lepszego jest niewiem nie znam się na tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 25 Marca 2019 Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Informacja o diodzie jest w opisie, widać jak czytałeś wpis Kolejny namówiony na BL70s. Szkoda że prowizji nie dostaję, już bym uzbierał może na jakąś tandetną latareczkę Zostawiasz ładowanie na noc i po sprawie. Ewentualnie na dzień, zależy jak używasz światełka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reks Napisano 26 Marca 2019 Udostępnij Napisano 26 Marca 2019 Kolejną tandetną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 26 Marca 2019 Udostępnij Napisano 26 Marca 2019 Dokładnie. Nie zawsze moje zakupy oświetlenia są trafione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobo Napisano 23 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Przyszła mi ta BL70. I powiem, że efekt jest WOW. Do jazdy po mieście raczej się nie nadaje, chyba że w trybie najsłabszym damy prosto pod koła. Tryb drugi to jak światła w samochodzie, a tryb trzeci to jak długie samochodowe. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 23 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 I kolejny zadowolony z potworka Kupiłeś pakiet o którym pisałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobo Napisano 23 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Teraz, Dziubek napisał: I kolejny zadowolony z potworka Kupiłeś pakiet o którym pisałeś ? Tak. Aku największy i ładowarka, której jeszcze nie użyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 23 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Podaj proszę link do tej ładowarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobo Napisano 24 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 22 godziny temu, Dziubek napisał: Podaj proszę link do tej ładowarki. http://kaidomain.com/JN-5_5mm-x-2_1mm-DC-8_4V-3A-Battery-Charger-for-Li-ion-Battery-Pack Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 @robertrobo Dzięki. Za jakiś czas odezwij się jak ją przetestujesz i napisz proszę kilka zdań na temat jej jakości itp. Padają często o nią pytania, a że ja jej nie używam, to ciężko mi się wypowiedzieć w tej sprawie. Będzie to dobre uzupełnienie mojego wpisu o BL70s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobo Napisano 24 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 W dniu 25.04.2019 o 00:34, Dziubek napisał: @robertrobo Dzięki. Za jakiś czas odezwij się jak ją przetestujesz i napisz proszę kilka zdań na temat jej jakości itp. Padają często o nią pytania, a że ja jej nie używam, to ciężko mi się wypowiedzieć w tej sprawie. Będzie to dobre uzupełnienie mojego wpisu o BL70s. Użyłem do tej pory raz, bo nie miałem zbyt wielu okazji wyczerpać akumulatory w pełnej mocy lampy. BL20 w trybie pierwszym starcza na bardzo długo. Materiały nie budzą zastrzeżeń. Ładowanie zacząłem gdy w trybie trzecim świeciło na czerwono i trwało ono około kilku godzin. Ile dokładnie nie wiem, bo zasnąłem jak się ładowało Przydatna jest dioda zmieniająca się na zielono przy pełnym naładowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 25 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 @robertrobo Dzięki za opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.