kronikary Napisano 22 Marca 2019 Napisano 22 Marca 2019 Witam, Mam problem z tylną piastą Novatec 271 w kole szosowym. Istnieje identyczny problem jak na filmiku poniżej: Przez taki ruch piasty obręcz ma bicie góra dół. Jeździ się normalnie i w sumie nie przeszkadza. Czy jest to jakaś poważna usterka? Czy da się to naprawić? Chciałbym uniknąć przeplatania koła. Pozdrawiam
1415chris Napisano 22 Marca 2019 Napisano 22 Marca 2019 Ponowny zaplot tu nic nie zdziala, bo widoczny ruch jest pomiedzy korpusem a osia obrotu. Jak to nie jest spowodowane luzem na lozyskach, to moim zdaniem, nie ma sie co martwic.
SoloTM Napisano 22 Marca 2019 Napisano 22 Marca 2019 Raczej coś z łożyskiem nie tak. Spróbuj dac nowe. Sprawdź czy bicie non stop jest w tym samym miejscu na obreczy czy jednak co chwilę w innym.
kronikary Napisano 22 Marca 2019 Autor Napisano 22 Marca 2019 18 minut temu, 1415chris napisał: Ponowny zaplot tu nic nie zdziala, bo widoczny ruch jest pomiedzy korpusem a osia obrotu. Jak to nie jest spowodowane luzem na lozyskach, to moim zdaniem, nie ma sie co martwic. Zastanawiając się nad przeplataniem miałem na myśli wstawienie nowej piasty
kronikary Napisano 23 Marca 2019 Autor Napisano 23 Marca 2019 Tak to wygląda u mnie: https://pbial-my.sharepoint.com/:v:/g/personal/j_zukowski6_student_pb_edu_pl/ES75JsmCkZ5CluKRd4CNa44BeAQmxNie8F7oZAs-BfUaaA?e=I7bqLv
Habibek Napisano 24 Marca 2019 Napisano 24 Marca 2019 Krzywa oś. Skoro nie ma luzów bocznych, dla mnie sprawa jest jasna.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.