Skocz do zawartości

[Piasta] Bicie w osi z

kronikary

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,
Mam problem z tylną piastą Novatec 271 w kole szosowym. Istnieje identyczny problem jak na filmiku poniżej:

Przez taki ruch piasty obręcz ma bicie góra dół. Jeździ się normalnie i w sumie nie przeszkadza.
Czy jest to jakaś poważna usterka? Czy da się to naprawić? Chciałbym uniknąć przeplatania koła.

Pozdrawiam

Napisano

Ponowny zaplot tu nic nie zdziala, bo widoczny ruch jest pomiedzy korpusem a osia obrotu. Jak to nie jest spowodowane luzem na lozyskach, to moim zdaniem, nie ma sie co martwic. 

Napisano

Raczej coś z łożyskiem nie tak. Spróbuj dac nowe. Sprawdź czy bicie non stop jest w tym samym miejscu na obreczy czy jednak co chwilę w innym. 

Napisano
18 minut temu, 1415chris napisał:

Ponowny zaplot tu nic nie zdziala, bo widoczny ruch jest pomiedzy korpusem a osia obrotu. Jak to nie jest spowodowane luzem na lozyskach, to moim zdaniem, nie ma sie co martwic. 

Zastanawiając się nad przeplataniem miałem na myśli wstawienie nowej piasty :) 

Napisano

Tak to wygląda u mnie:

https://pbial-my.sharepoint.com/:v:/g/personal/j_zukowski6_student_pb_edu_pl/ES75JsmCkZ5CluKRd4CNa44BeAQmxNie8F7oZAs-BfUaaA?e=I7bqLv

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...