Xsystoff Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Tak jak obiecalem w temacie na forum klubowym, rozpisalem wage... klasycznie na czerwono brak info, na niebiesko info pewne i sprawdzone. Nic niestety nie znalazlem o czesciach meridowskich (kompletnie brak informacji) wiec przyjalem, ze jest to klasa alivio (hamulce + dzwignie), a kiera + mostek to mniej wiecej sredni zoom. Mile widziane wszelkie komentarze... Szczerze mowiac po specyfikacji myslalem, ze wyjdzie wlasnie okolica 13 kg i trafilem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Dzięki bardzo ! Osobiście liczyłem na więcej niż 13kg, ale się cieszę hehe ! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 wymiena kiery i mostka chociazby na bopligtha, wymiana detek na 130g conti chwytów na neopreny authora. i pedałow na alu vp 199 i masz ponad 0.5 kg mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 wymiena kiery i mostka chociazby na bopligtha, wymiana detek na 130g conti chwytów na neopreny authora. i pedałow na alu vp 199 i masz ponad 0.5 kg mniej Na razie szykuje się tylko zmiana pedałków na SPD I może w połowie przyszłego sezonu oponki z dętkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Nastąpiła pewna zmiana ... Pedałki zamiast zwykłych XC stell to spd shimano 959 GRUPA : XTR ... (ale jestem zadowolony) Waga 340g Zaciski kół : merida, a nie " ??? " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezerter Napisano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Wrzuć na wagę te zaciski, 120 g ważą zwykłe zaciski Shimano, które należa raczej do ciężkich, te Merida moga ważyć mniej ( np. zwykłe Accenty ważą ok 100g ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Nie chce mi się rozbierać póki jeźdzę Wagę można podać w przybliżeniu jeżeli tak jest. Bo rzeczywiście jeżeli zwykłe shimano ważą tyle to moje troszkę mniej, a to już 20g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tictac Napisano 2 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 siwyex jeżeli od czasu zakupu nie zmieniłeś zacisków to masz Accenty - wiem bo sam je montowałem w tym rowerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.