kuuk Napisano 21 Marca 2019 Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Witajcie kupiłem rowerek w stanie idealnym , wszystko działa poza konieczną wymianą szczęk. Specyfikacja w linku: http://www.mtbchannel.com/gammes2007/Cane Creek/4051/SE-5000-Alloy?fbclid=IwAR2hWgXVZfgC5-tnfG4sx-2-g0fxFD_yMIvPh8iLHgeojeREhH6cCOyCaU4 Moje pytanie: Na co zwrócić uwagę?, co warto wymienić? , co w nim nie gra? Rower będzie używany amatorko w weekendy po lesie , w niedzielę zaliczy kilka krawężników. Żadne zawody, wyczyn szpan. Jazda starszego pana z sianem w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Marca 2019 Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Godzinę temu, kuuk napisał: kupiłem rowerek w stanie idealnym , Godzinę temu, kuuk napisał: co warto wymienić? , co w nim nie gra? Zdajesz sobie sprawę jak bardzo bezsensowny jest ten temat? O_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietern Napisano 21 Marca 2019 Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 "Wszystko działa" i "stan idealny" nie są tożsame. A w rowerku warto zrobić przegląd, stery, piasty, łańcuch, zębatki i co tam jeszcze się rusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuuk Napisano 24 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 Rower jest z 2007 r. Technologia się zmienia, po czasie okazuje się że jakaś kompilacja osprzętu do siebie nie pasuje, stad stwierdzenie " co w nim nie gra?". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Marca 2019 Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 Kupiłeś cały rower, podobno stan idealny, no to co ma nie pasować? Przecież rower po 12 latach nie stwierdził że jest niekompatybilny i nie przestanie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuuk Napisano 24 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 Eh. Wersja którą posiadam jest na hamulcach V. Zaraz potem zmieniono na wersję z traczowymi Shimano 445 Disc. To, że działa to wiem i wiem że dobrze działa. Przegląd jest sprawą oczywistą. Pytam o ... nazywacie to chyba upgrade. Uzasadniony upgrade. Znacie się lepiej na sprzęcie, stąd z pozoru dziwne pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Marca 2019 Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 Nikt Ci nie powie co masz wymienić, bo to nie my jeździmy na tym rowerze. Pojeździsz to zobaczysz co Ci przeszkadza, co działa kiepsko i co byś chciał zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietern Napisano 24 Marca 2019 Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 1 godzinę temu, kuuk napisał: Eh. Nikt z forum u kuuka w głowie nie siedzi. Wyrażaj się precyzyjnie, to nie będzie takich wątków, które potrzebują dwa dni, żeby ustalić o co autorowi chodzi. Nic tam nie musisz zmieniać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuuk Napisano 25 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Dziękuję. Jeszcze jedno pytanie jakiej firmy klocki do hamulców? Są różne rozmiary czy jest standardowy rozmiar? Mam Hamulec V Avid Single Digit5 znalazłem takie coś: http://www.megabikes.pl/hamulec-v-brake-avid-single-digit-5-wym-okladziny-p-6870.html Jak się bawiłem kiedyś w rowerowanie to wymienne były same klocki , a wszędzie widzę z ramionami do tego modelu. Jak można kupić jakieś sensowne same klocki to czy mocowanie w ramieniu jest standardowe? na co zwrócić uwagę ? Wybaczcie pytania banalne , jestem szybko uczącym się laikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi