Simon1981 Napisano 21 Marca 2019 Napisano 21 Marca 2019 Witam mam małe pytanie: Czy asymetryczne położenie przerwy w zacisku względem wycięcia w rurze podśodłowej ramy jest poprawne? W poprzednich rowerach miałem "stadardowe" rozwiązania i ustwiałem z błęden< 1mm
Mod Team sznib Napisano 21 Marca 2019 Mod Team Napisano 21 Marca 2019 Teraz, Simon1981 napisał: ustwiałem z błęden Z czym? Jakby taki patent nie działał to by nie miał prawa zaistniec na rynku.
Simon1981 Napisano 21 Marca 2019 Autor Napisano 21 Marca 2019 Ok jest literówka, rozwinę trochę myśl... Czy ustawiać ten zacisk tak aby jego wycięcie było symetrycznie względem wycięcia ramy. Czy ustawiać tak aby linia śruby zacisku była równoległa do linii stycznej do sztycy w punkcie wysuniętym najdalej w kierunku tylnego koła? :)
Mod Team sznib Napisano 21 Marca 2019 Mod Team Napisano 21 Marca 2019 Ja bym ustawił jak w drugiej opcji. Żeby było estetycznie. Na działanie to nie ma wpływu. Sporo osób mając wycięcie w rurze podsiodłowej z tyłu zakładała zacisk odwrotnie, czyli wycięciem do przodu i działało.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.