Karol1994czx Napisano 20 Marca 2019 Udostępnij Napisano 20 Marca 2019 Witam. Mam 182 cm wzrostu i 84 cm przekroku i przymierzałem się do roweru cube ltd pro z 2015 w rozmiarze 19 ( podejrzewam że jest to ta sama rama co cube analoga). Trzymając rower między nogami mam może 0,5 cm prześwitu, lecz rower na długość wydawał się jakby strasznie krótki. Co teraz? Wybierając rozmiar 21 będę miał dłuższą rure poziomą i miał duże prawdopodobieństwo zrobienia sobie krzywdy w okolicach krocza w awaryjnych przypadkach. Który rozmiar powinienem wybrać? 19`` + zmiana na możliwie najdłuższy mostek? Czy 21`` i szczególną ostrożność w czasie jazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 20 Marca 2019 Udostępnij Napisano 20 Marca 2019 Te rowery tak mają z tą krótka ramą. Taka bardziej rekreacyjna geometria. Absolutnie nie kupuj 21 cali. Jesli szukasz dłuższej ramy zmień model/markę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dezent Napisano 20 Marca 2019 Udostępnij Napisano 20 Marca 2019 Miałem ten sam problem z Attentionem z ramą 19''. Do jazdy rekreacyjnej jak najbardziej. Jak zacząłem startować w zawodach zmieniłem mostek na dłuższy, trochę pomogło. Ostatecznie zmieniłem rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol1994czx Napisano 20 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2019 Jaki masz wzrost i przekrok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dezent Napisano 20 Marca 2019 Udostępnij Napisano 20 Marca 2019 180 i 82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi