POWER12 Napisano 20 Marca 2019 Napisano 20 Marca 2019 Witam mam problem z wiecznie krzywmy tylnym kołem.Po naprostowaniu za tydzień max dwa tygodnie znowu jest krzywe jak pip. Co widać na filmie. https://www.youtube.com/watch?v=IVcwAz5SF8I Przepraszam za brak cenzury poniosło mnie. Z czego robią teraz te koła z gównolitu czy z czego bo na pewno nie z aluminium a tym bardziej metalu.
Janu_sz Napisano 20 Marca 2019 Napisano 20 Marca 2019 Aluminium to też metal Ile ważysz, jaką masz obręcz i jakie szprychy. P.S. filmik tak denny z tekstami, że jak myślisz iż ktoś będzie tolerował gimnazjalne odzywki i pomagał to możesz się przejechać i to bardzo szybko.
seraph Napisano 20 Marca 2019 Napisano 20 Marca 2019 Kto Ci to prostuje? Może to być wina szprych, może obręczy, a może serwisu, bo tylko podciągnie na prosto zamiast naprężyć wszystkie mocniej.
POWER12 Napisano 20 Marca 2019 Autor Napisano 20 Marca 2019 Obręcze Alrexsrims comp CC a szprychy stainless silver czy jakoś tak. Waga mega piórkowa 60 kg.
seraph Napisano 20 Marca 2019 Napisano 20 Marca 2019 Skopany zaplot. Zmień serwis i zasugeruj, że koło jest plastelinowe, więc niech naprężą wszystkie szprychy. Może zapłacisz parę zł więcej, ale przy tej obręczy i Twojej wadze to jednak nie powinno się nic takiego dziać.
POWER12 Napisano 20 Marca 2019 Autor Napisano 20 Marca 2019 A co niby ta obręcz taka mocna przecież to plastelina w jednym miejscu jest zauważalny wgniot.
seraph Napisano 20 Marca 2019 Napisano 20 Marca 2019 Obręcz jest zwyczajna - cięższych ludzi by wytrzymała. Wgniot jest od uderzenia - nie istnieją obręcz które się nie wgniatają jak się przywali.
Janu_sz Napisano 20 Marca 2019 Napisano 20 Marca 2019 Teraz, POWER12 napisał: w jednym miejscu jest zauważalny wgniot Od kamyczka się nie zrobił. Podejrzewam, że maltretujesz te opony nieziemsko, bo przy mojej wadze 100kg i słabych obręczach ze słabym oplotem raz na sezon wystarczy podciągnąć i nic im się nie dzieje. Wniosek - przy Twoim stylu jazdy ( zakładam hopki, schodki ) to najtańsze obręcze nie wytrzymają, żebyś nie wiem jak je zaplatał.
POWER12 Napisano 20 Marca 2019 Autor Napisano 20 Marca 2019 Skąd wiedziałeś, że hopki schodki? Rower za 1500 a obręcze... Toż to kiedyś w składaku były lepsze.
seraph Napisano 20 Marca 2019 Napisano 20 Marca 2019 Nie były lepsze - były zwyczajnie mniejsze. A kolega wiedział, bo jest naszym forumowym jasnowidzem najzwyczajniej w świecie A ja jestem jeszcze niestety zbyt naiwny i ciągle wierzę w ludzi i to, że nie używają sprzętu "na wyrost"... Nic z tym kołem nie zrobisz, bo się do tego nie nadaje tak jak i cały rower, ale koło poddało się pierwsze i powinno być to dla Ciebie ostrzeżenie.
POWER12 Napisano 20 Marca 2019 Autor Napisano 20 Marca 2019 No koło były lepsze ( nie krzywiły się tak) ale ramy się składały
seraph Napisano 20 Marca 2019 Napisano 20 Marca 2019 Złóż rower na kołach od składaka. Co Cię powstrzymuje?
POWER12 Napisano 20 Marca 2019 Autor Napisano 20 Marca 2019 Oranie suportem o hopy. A nowego koła na razie nie kupię bo i będę miał nową ramę za jakiś czas w biuście a dwóch kół nie będę kupował bo 1 mnie nie stać 2. drugi rower (raczej złom bo to złom ) mi nie potrzebny.
Janu_sz Napisano 20 Marca 2019 Napisano 20 Marca 2019 Skoro złom to co się przejmujesz. Skocz jak tu jeden wymyślał z 15 metrowej rampy, potem poskładaj co zostało i wyrzuć. każdy rower jest budowany pod dany rodzaj jazdy. Nie masz się co dziwić, że rower do jazdy rodzinnej po parku nie wytrzymuje hop. A jak tego nie pojmujesz, to wróć jak do tego dorośniesz.
POWER12 Napisano 20 Marca 2019 Autor Napisano 20 Marca 2019 To po jakiego ... w sklepie piszą rower MTB???
dolchus Napisano 20 Marca 2019 Napisano 20 Marca 2019 Temat do ogarnięcia przez moderację. Zamiast pisać nic nie wnoszące posty zwróć się do osób które sprzedały ci ten rower i tam się pożal. Poziom wypowiedzi tym bardziej na nagraniu świadczy o braku poziomu.
Mod Team sznib Napisano 21 Marca 2019 Mod Team Napisano 21 Marca 2019 Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia:- pkt 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu- podobny temat już istnieje- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.Zasady pisania na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.