Skocz do zawartości

[Koło tył] Wicznie perfidnie krzywe.

POWER12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam problem z wiecznie krzywmy tylnym kołem.Po naprostowaniu za tydzień max dwa tygodnie znowu jest krzywe jak pip.

Co widać na filmie. https://www.youtube.com/watch?v=IVcwAz5SF8I  Przepraszam za brak cenzury poniosło mnie.

Z czego robią teraz te koła z gównolitu czy z czego bo na pewno nie z aluminium a tym bardziej metalu.

Napisano

Aluminium to też metal ;)

Ile ważysz, jaką masz obręcz i jakie szprychy.

P.S. filmik tak denny z tekstami, że jak myślisz iż ktoś będzie tolerował gimnazjalne odzywki i pomagał to możesz się przejechać i to bardzo szybko.

Napisano

Skopany zaplot. Zmień serwis i zasugeruj, że koło jest plastelinowe, więc niech naprężą wszystkie szprychy. Może zapłacisz parę zł więcej, ale przy tej obręczy i Twojej wadze to jednak nie powinno się nic takiego dziać.

Napisano
Teraz, POWER12 napisał:

w jednym miejscu jest zauważalny  wgniot

Od kamyczka się nie zrobił.

Podejrzewam, że maltretujesz te opony nieziemsko, bo przy mojej wadze 100kg i słabych obręczach ze słabym oplotem raz na sezon wystarczy podciągnąć i nic im się nie dzieje.

Wniosek - przy Twoim stylu jazdy ( zakładam hopki, schodki ) to najtańsze obręcze nie wytrzymają, żebyś nie wiem jak je zaplatał.

Napisano

Nie były lepsze - były zwyczajnie mniejsze. A kolega wiedział, bo jest naszym forumowym jasnowidzem najzwyczajniej w świecie:sorcerer: A ja jestem jeszcze niestety zbyt naiwny i ciągle wierzę w ludzi i to, że nie używają sprzętu "na wyrost"...

Nic z tym kołem nie zrobisz, bo się do tego nie nadaje tak jak i cały rower, ale koło poddało się pierwsze i powinno być to dla Ciebie ostrzeżenie.

Napisano

Oranie suportem o hopy.
A nowego koła na razie nie kupię bo  i będę miał nową ramę za jakiś czas w biuście a dwóch kół nie będę kupował bo 1 mnie nie stać 2. drugi rower (raczej złom bo to złom ) mi nie potrzebny.

Napisano

Skoro złom to co się przejmujesz. Skocz jak tu jeden wymyślał z 15 metrowej rampy, potem poskładaj co zostało i wyrzuć.

każdy rower jest budowany pod dany rodzaj jazdy. Nie masz się co dziwić, że rower do jazdy rodzinnej po parku nie wytrzymuje hop. A jak tego nie pojmujesz, to wróć jak do tego dorośniesz.

Napisano

Temat do ogarnięcia przez moderację. Zamiast pisać nic nie wnoszące posty zwróć się do osób które sprzedały ci ten rower i tam się pożal.

Poziom wypowiedzi tym bardziej na nagraniu świadczy o braku poziomu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...