Peterp079 Napisano 19 Marca 2019 Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Witam Wszystkich. Mam pytanie dotyczące ułożenia opon na obręczy. Mianowicie po zmianie kół na nowe opony zarówno przód jak i tył mają duże bicia. Niby ładnie się wystrzeliły na obręcze a jednak bicia są. Niestety zdążyłem już zalać je mlekiem. I teraz pytanie, czy jest szansa że już zalane ułożą się lepiej jak będę próbował pompować je do 4-6 barów...? Czy jednak mleko już ich nie puści? Będę wdzięczny za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 19 Marca 2019 Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Jeśli równo wskoczyły na rant (widać po pasku kontrolnym na boku opony) to lepiej już nie będzie. Obecnie zwichrowane opony to standard. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JarekStary Napisano 19 Marca 2019 Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Można napompować 0,5-0,6 bara i lekko pojeździć po asfalcie. Mogą się ułożyć, a jak nie to pozostaje reklamacja. Mnie maxxis wymienił DHF-ke na nową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 19 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Opony używane przeze mnie już dwa sezony więc reklamacja nie wchodzi w grę. Są to DHF i DHR2. A czy mogły się zwichrować od jazdy na obręczach posiadających wgnioty na tyle duże, że miały przez nie bicia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.