Kakadu90 Napisano 18 Marca 2019 Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 Witam na wstępnie chce powiedzieć że to moja pierwsza przygoda z pedałami SPD i pierwsza przygoda z rowerem szosowym. Moje pytanie jest dość banalne, ale nie potrafię znaleźć na nie odpowiedz co robię nie tak, że ten but nie chce wpiąć się w pedał? Nie ma siły aby wpiąć ten but w pedał, ponieważ cześć pedała odchyla się na max 0.5mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Marca 2019 Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 Poluzuj śrubę odpowiadającą za napięcie sprężyny. Wkładasz stopę i naciskasz od góry, tyle. Tyle że ja widzę inny problem. Kupiłeś używane pedały i bloki? Bo z tego co widzę, to pedały to Look a bloki Shimano. Z tego co wiem, nie są to systemy kompatybilne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakadu90 Napisano 18 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 Teraz, skom25 napisał: Tyle że ja widzę inny problem. Kupiłeś używane pedały i bloki? Bo z tego co widzę, to pedały to Look a bloki Shimano. Z tego co wiem, nie są to systemy kompatybilne. Tak pedały i bloki są używane, natomiast w ciągu tygodnia mam dostać prawidłowe bloki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Marca 2019 Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 No to nic nie zrobisz. Ja na Twoim miejscu w tym czasie zajrzałbym do pedałów. Look ma banalnie prosty serwis i warto je przejrzeć raz na jakiś czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RBTS Napisano 19 Marca 2019 Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Jak skom25 napisał. Bloki nie pasują do pedałów. Musisz kupić bloki Look Keo. Występują w trzech rodzajach - bez luzu bocznego (czarne), 4,5 stopnia (szare) i 9 stopni (czerwone). Wcześniejsze Look Delta nie będą pasować. Wydaje się, że zabawę powinieneś rozpocząć z szarymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Marca 2019 Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Ja mam szare i polecam. Stopa trzyma się pewnie, ale minimalny luz jest. 9 stopni to już dużo. Według mnie na szosie nie ma sensu ich stosować, chyba że ktoś ma problemy z kolanami. Te bez luzu to ryzykowna sprawa. Bloki muszą być ustawione perfekcyjnie, w innym przypadku można złapać kontuzję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakadu90 Napisano 22 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 Teraz poluzowałem na maxa i ni jak but nie chce się wpiąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 22 Marca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 2 godziny temu, Kakadu90 napisał: Teraz poluzowałem na maxa i ni jak but nie chce się wpiąć. Przeczytałeś ,co koledzy napisali? W dniu 18.03.2019 o 22:09, skom25 napisał: Bo z tego co widzę, to pedały to Look a bloki Shimano. Do pedałów Looka musisz mieć bloki Looka. Pedały Look nie są kompatybilne z blokami Shimano- a takie masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakadu90 Napisano 1 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Niestety nie otrzymałem obiecanych bloków... Czy możecie polecić jakieś takie które będą mi pasować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 1 Kwietnia 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Bloki Looka lub pedały Shimano ( to pierwsze tańsze ) Pierwsze z brzegu.... https://allegro.pl/oferta/look-bloki-szosowe-keo-szare-4-5st-kpl-7139039548?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria&ev_adgr=Rowery+i+akcesoria&gclid=EAIaIQobChMI1pLQs6Cv4QIVz5IYCh3Ikg9VEAQYASABEgKRFPD_BwE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.