pdz Napisano 18 Marca 2019 Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 Hej Nowy rower dojechał, wziąłem się za pompowanie kół i pompka druga już z kolei i ostatnia Crank Brothers padła, nawet nie chce mi się pisać jak beznadziejnie obie zaprojektowane. Szukam dobrej pompki, najchętniej mała, teleskopowa, z wężykiem do mtb 26, 29 i grubasa. Co polecicie ? W domu mam kompresor samochodowy ale w mtb mam zawory auto, natomiast w nowym są presta i muszę dokupić przejściówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ilia Napisano 18 Marca 2019 Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 Zawory Presta można pompować chyba prawie każdą pompką. Przynajmniej ja jeszcze nie miałem takiej, którą się nie dało. Musisz odkręcić nakrętkę na wylocie pompki, obrócić uszczelkę mniejszym otworem w stronę wylotu i to ustrojstwo co wciska sprężynę w wentylu Shradera obrócić stożkiem do środka, otworem do wylotu. Więcej nie podpowiem. W domu pompuję stacjonarną, a ze sobą wożę plastikową pompkę Krossa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 18 Marca 2019 Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 Sigma Lambda Yet bardzo gorąco polecam mimo, że obecnie może być trudno ją dostać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pdz Napisano 19 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 W domu mam kompresor, potrzebuję jedynie dokupić redukcję z auto na cienki. Chodzi mi o pompkę do plecaka, z wężykiem, najchętniej z manometrem ale nie jest konieczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 19 Marca 2019 Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 11 godzin temu, pdz napisał: Szukam dobrej pompki, najchętniej mała, teleskopowa, z wężykiem do mtb 26, 29 i grubasa. Tylko Lezyne ;-)) Model Alloy Drive. Najlepsza jaką używałem kidykolwiek, a miałem w rękach troszkę. Bardzo fajnie pompuje, bardzo dobrze wykonana no i banalna konstrukcja uszczelnień. Niezawodna. Typowa pompka do MTB. Mam ją 3 lata i jest super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 19 Marca 2019 Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Też mam Lezyne. Model Sport Drive HV. Nie używałem lepszej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 19 Marca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 2 godziny temu, KNKS napisał: Nie używałem lepszej. Ale dlaczego? Kto zakazał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 19 Marca 2019 Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Ja mam najtańszą sks, mini coś tam plastikową. - jest leciutka i malutka i to jest plus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pdz Napisano 19 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 A co powiecie o tej : http://www.ryszard-szurkowski.pl/pompka-ktm-7-bar-manometr-wezyk-czarna,3,73983,73748 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 19 Marca 2019 Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 https://allegro.pl/oferta/mini-pompka-reczna-sks-rookie-xs-rowerowa-av-dv-fv-7091222934?reco_id=78f86cd7-4a26-11e9-ae61-000af7f61140&sid=0e7a5475e04eefd78184d559df6fb9f87c889ad5ac94196dac75ac99722370c3&bi_m=reco&bi_s=archiwum_allegro&bi_c=Product& jak dla mnie jako awaryjna wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 19 Marca 2019 Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Lezyna jakością wykonania wymiata konkurencję- trzeba za to zapłacić, ale jest to ostatnia pompka jaką kupisz. Radzę zobaczyć na żywo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 19 Marca 2019 Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 2 godziny temu, dovectra napisał: jak dla mnie jako awaryjna wystarczy. Wiadomo, że jak ktoś szuka pompki za 19zł, żeby wrzucić ją na dno plecaka, to nie będzie kupował takiej za 119zł. Ale jeśli ktoś szuka niezawodnej, wydajnej, małej (18cm) i lekkiej (90gr) to warto się zastanowić nad Lezyne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pdz Napisano 19 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Kupiłbym Lezyne ale muszę wziąć to co jest od reki , czy ta jest ok ? http://www.ryszard-szurkowski.pl/pompka-ktm-7-bar-manometr-wezyk-czarna,3,73983,73748 Chyba, że ktoś wie gdzie w W-wie można kupić Lezyne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poochaty Napisano 19 Marca 2019 Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 https://www.decathlon.pl/pompka-rowerowa-rczna-920-id_8359384.html Dobrej jakości, mała , poręczna, z dokręcanym wężykiem i możliwością pompowania wysoka wydajnością albo wysokim ciśnieniem. Napompujesz górala i szosówkę do wysokiego ciśnienia, jak się jakiejś niewiaście na drodze guma złapie Mam, używam, cena do jakości - nie ma nic lepszego. No i do tego w razie w obsługa gwarancyjna decathlonu na wysokim poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 19 Marca 2019 Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Lezyne - mam, używam, nie pamiętam modelu. Mała, z wężykiem odkręcanym i chowanym w pompce. Działa ok. Polecam. Topeak Racerocket - mam, używam. Wysuwany wężyk. Działa kilka lat bez problemów. Polecam. Zefal Micro Air Profil - też mam kilka lat. Bez wężyka, mała, trzeba się namachać ale lekko chodzi i jest ok. Polecam. Zefal Cross Alu XL. Teleskopowa, dosyć duża. Pompuje lepiej niż dobrze. Giyo GM04 - miałem ale zgubiłem. Tania, ale spoko. Dawała radę. Może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 19 Marca 2019 Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Godzinę temu, KNKS napisał: Wiadomo, że jak ktoś szuka pompki za 19zł, żeby wrzucić ją na dno plecaka, to nie będzie kupował takiej za 119zł. Sks nawet ten najtańszy działa dobrze i to ładnych parę lat, to nie chińczyk z papieru. Miałem beto aluminiowe. i ona była nietrwała i nie wygodna. Nie miałem lezyne, może jest to premium produkt ,nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pdz Napisano 19 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Jak już wymieniamy się spostrzeżeniami to nigdy więcej Crank Brothers. To moja druga pompka , oba różne modele i pompowały dobrze, lekkie ale niestety tragiczny projekt kładzie pompkę, mianowicie elastyczny wężyk na magnes jest ok ale przez manometr idzie cienka rurka aluminiowa, która podczas pompowania pękła i to na 99% nie moja wina, bo manometr jest sztywny a wężyk gumowy, natomiast magnetyczne połączenie pompka<>wężyk chroni przed szarpaniem. W poprzedniej takie samo rozwiązanie było ale w tłoku, który miał opcję pompowania większą objętością a później można było dobić ciśnienie i tam też była taka cienka aluminiowa rurka, która pękła. Rozczarowany jestem tym, że pytałem w 2 dużych sklepach i wężyk nie występuje jako część zapasowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 19 Marca 2019 Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Też mam Lezyne Tech Drive HV w plecaku, lecz czy ona taka idealna ? No nie wiem. Coś mi się gwint wkręcany w miejscu chowania wężyka się zrypał i już nie dokręca się idealnie. Wada bardziej estetyczna niż użytkowa, ale ja bym z niej takiego cudu "must have" nie robił Jakość wykonania bez zarzutu. 2 godziny temu, pdz napisał: Chyba, że ktoś wie gdzie w W-wie można kupić Lezyne. https://skleprowerowy.pl/nasze-sklepy Na stronie w ofercie pompki Lezyne mają. https://skleprowerowy.pl/marka/lezyne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pdz Napisano 19 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Kupiłem KTM z manometrem i wężykiem , pompuje dobrze, zobaczymy jak z trwałością, jak padnie to już wezmę Lezyne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_herman54 Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 W dniu 19.03.2019 o 12:28, woojj napisał: Lezyna jakością wykonania wymiata konkurencję- trzeba za to zapłacić, ale jest to ostatnia pompka jaką kupisz. Radzę zobaczyć na żywo. Ja również polecam pompkę Lezyne. Jest lekka i wygodna w użyciu. Pompuje się łatwo i szybko. Jeżeli chodzi o cenę, oczywiście można kupić tańsze, ale tak jak pisze Pan Woojj warto w nią zainwestować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Różne miałem, jak kupiłem Lezyne Sport Drive HV to byłem zdumiony, że mała pompka może być tak lekka i po 2 latach uważam ją za genialną jakościowo. Lezyne wymiata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Ja też mam Lezyne. Jest bardzo w porządku ale nie traktuję jej jak Świętego Graala. Są inne, też wporzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Mam Topeak Racerocket ale wolę wozić przy rowerze Lezyne Sport Drive HV . W sumie pompki porównywalne ale Lezyne jest nieco mniejsza i cała czarna co mi pasuje do roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pdz Napisano 25 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Zmieniło się nieco , mam tę KTM ale potrzebuję do szosy , co polecicie ? Chce na 100% z wężykiem , nie musi mieć manometru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 26 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2019 Lezyne Sport Drive HP. Koniecznie HP a nie HV! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.