Skocz do zawartości

[Gripy] Wymiana gripów problem ze srednicą manetki amortyzatora

tomecz9

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chce zmienić obecne gripy Syncros na gripy piankowe. Mam jednak problem ponieważ okazuje się, że na lewym, chwycie zamocowana jest manetka blokady amortyzatora. Po zdjęciu gripa wygląda to tak jakby manetka miała większą średnicę niż kierownica. Czego potrzebuje? Czy jest mi potrzebna jakaś specjalna przejściówka/adapter?

grip.jpg

Napisano

Tak patrząc po grafice, to rzeczywiście wygląda jakby była potrzeba dodatkowa redukcja.

Scott_242409.jpg?v=1507547876

Ja bym na Twoim miejscu uciął to co masz przy chwycie. Jest to plastik, więc można ładnie wykończyć i nic nie będzie widać.

Ewentualnie jak masz odrobinę zdolności manualnych, to zmierz grubość tego co masz teraz, weź kawałek plastiku, podgrzej i uformuj na średnicę kierownicy.

Napisano

Myślałem żeby uciąć ten wystający plastik z gripa. Zrobię to w ostateczności dlatego, że gripy będą takto do wywalenia. Można coś takiego dokupić?

Napisano

Podłóż byle jaki kawałek gumy. Możesz podejść do sklepu rowerowego, powinni mieć coś z montażu lampek.

Napisano

Rower kupiłem używany.

Planuje dopasować jakąś rurkę plastikową i dociąć ewentualnie podjadę do jakiegoś sklepu i podpytam.

Napisano

Guma może powodować że manetka nie będzie siedziała sztywno. Kawałek elastycznego plastiku załatwi sprawę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...