tomecz9 Napisano 18 Marca 2019 Napisano 18 Marca 2019 Chce zmienić obecne gripy Syncros na gripy piankowe. Mam jednak problem ponieważ okazuje się, że na lewym, chwycie zamocowana jest manetka blokady amortyzatora. Po zdjęciu gripa wygląda to tak jakby manetka miała większą średnicę niż kierownica. Czego potrzebuje? Czy jest mi potrzebna jakaś specjalna przejściówka/adapter?
Gość Napisano 18 Marca 2019 Napisano 18 Marca 2019 Tak patrząc po grafice, to rzeczywiście wygląda jakby była potrzeba dodatkowa redukcja. Ja bym na Twoim miejscu uciął to co masz przy chwycie. Jest to plastik, więc można ładnie wykończyć i nic nie będzie widać. Ewentualnie jak masz odrobinę zdolności manualnych, to zmierz grubość tego co masz teraz, weź kawałek plastiku, podgrzej i uformuj na średnicę kierownicy.
tomecz9 Napisano 18 Marca 2019 Autor Napisano 18 Marca 2019 Myślałem żeby uciąć ten wystający plastik z gripa. Zrobię to w ostateczności dlatego, że gripy będą takto do wywalenia. Można coś takiego dokupić?
Gość Napisano 18 Marca 2019 Napisano 18 Marca 2019 https://forums.mtbr.com/scott-sports/twinlock-replacing-grips-987849.html Gdzie kupowałeś rower? Sprzedawca powinien to mieć razem z innymi akcesoriami dołączonymi do nowego roweru. Jak kupowałeś używkę, to ja bym się kontaktował albo ze Scottem, albo z jakimś dobrym sklepem który sprzedaje te rowery.
Imar Napisano 18 Marca 2019 Napisano 18 Marca 2019 Podłóż byle jaki kawałek gumy. Możesz podejść do sklepu rowerowego, powinni mieć coś z montażu lampek.
tomecz9 Napisano 18 Marca 2019 Autor Napisano 18 Marca 2019 Rower kupiłem używany. Planuje dopasować jakąś rurkę plastikową i dociąć ewentualnie podjadę do jakiegoś sklepu i podpytam.
seraph Napisano 18 Marca 2019 Napisano 18 Marca 2019 Utnij pasek ze starej dętki i też będzie trzymać bardzo dobrze. To nie jest silnik rakietowy - nie musi być co do 0,01 mm dopasowane.
Gość Napisano 18 Marca 2019 Napisano 18 Marca 2019 Guma może powodować że manetka nie będzie siedziała sztywno. Kawałek elastycznego plastiku załatwi sprawę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.