Gość Napisano 19 Marca 2019 Napisano 19 Marca 2019 A wiesz że nieco wbrew logice na pierwszy rzut oka, to im bardziej jesteś pochylony, tym mniej jesteś wyciągnięty?
Gość Napisano 19 Marca 2019 Napisano 19 Marca 2019 Trochę to nielogiczne na początku, ale jest to prawda Im bardziej pochylasz tułów, tym bardziej zmniejszasz odległość pomiędzy barkami a kierownicą, a co za tym idzie, ręce są w nieco luźniejszej pozycji. Jeżeli nie masz problemu z dolną częścią pleców, to polecam obniżyć mostek, na pewno masz pod nim podkładki. Spróbuj, nic Cie to nie będzie kosztowało a może to właśnie tutaj leży problem.
oalan1 Napisano 19 Marca 2019 Autor Napisano 19 Marca 2019 właśnie chodzi o to że mam dosyć duzy problem z dołem pleców i potrzebuję jednak troszkę bardziej wyprostowanej sylwetki, ale rozumiem do czego zmierzasz
pawel_herman54 Napisano 11 Kwietnia 2019 Napisano 11 Kwietnia 2019 Witam Pozwolę się dołączyć do tematu, po wymianie mostka mam dylemat innej natury, w jaki sposób albo jakim narzędziem ustawić kierownicę wraz z mostkiem aby była idealnie z linią koła? Pozdrawiam
Gość Napisano 11 Kwietnia 2019 Napisano 11 Kwietnia 2019 Oczami, nie ma innej opcji. Możesz patrzeć żeby mostek zgrał się z oponą, lub kierownica z osią piasty.
dovectra Napisano 11 Kwietnia 2019 Napisano 11 Kwietnia 2019 Imbusem Godzinę temu, pawel_herman54 napisał: w jaki sposób albo jakim narzędziem ustawić kierownicę wraz z mostkiem Stajesz naprzeciwko roweru, chwytasz koło między nogi, luzujesz, prostujesz i skrecasz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.