Skocz do zawartości

[siodełko] Sklep z siodełkami

Tygr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moja dziewczyna miala niedawno podobny problem.  Ilosc damskich siodelek w lokalnych sklepach w Gironie/Barcelonie jest beznadziejna.  Do tego nikt nie mial tego co wydawalo jej sie dobra opcja (miala dwie: Ergon SR Pro Women i Fizik Luce Women).  Zdecydowala sie na kupno  SR Pro Carbon Women i jest bardzo zadowolona (oryginalne siodelko w jej nowym rowerze bylo Selle Italia SLR TM S).  Od poczatku Ergon SR jej przypasilo. Zero narzekania wlacznie z zakonczeniem paru 120km tras.  Oczywiscie siodelka to osobista sprawa ale wynalezlismy tylko pozytywne opinie tego siodla.  Nam sie udalo.  Zakup z bike-discount.de.  10ka z naszej strony.

Napisano

Na Obozowej w sport set w zeszłym roku mieli WTB, nie wiem czy robią pomiar.

W Cozmobike mają do testów siodełka speca, robią pomiary.

Ja nie szukałbym na siłę damskiego siodełka. Raczej skupiłbym się na tym, czy konkretne siodełko jest wygodne czy nie.

Napisano
4 godziny temu, Hanzo napisał:

......

Ja nie szukałbym na siłę damskiego siodełka. Raczej skupiłbym się na tym, czy konkretne siodełko jest wygodne czy nie.

@Hanzo Ty jestes facetem wiec robi sens abys nie szukal (na sile) damskiego siodelka :D.  Mysle ze gdyby Twoi kolesie zauwazyli ze jezdzisz na damce mieliby niezly ubaw :D.

A tak na serio,  Jestem pewny ze wiele kobiet jest totalnie OK uzywajac "meskich" siodelek.  Niemniej , dlaczego nie uderzyc od razu w siadelka zaprojektoane specialnie dla kobiecej fizjonomii (jezeli takie siodelka sa dostepne).

Napisano

@MartinGIR Mało mnie interesuje z czego kto ma ubaw, jeżeli siodełko które mi odpowiada było by różowe w jednorożce i tak bym go używał.

A już zupełnie serio, w przypadku mojej żony nie sprawdziło się żadne siodełko w wersji "women". Najlepsze okazało się prawie najprostsze uniwersalne siodełko WTB.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...