black rider Napisano 18 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 mam maly dylemat mianowicie co robicie w zimie ze spodniami?? obcisłe spodnie są troche zimniejsze od normalnych np. sztruksów chyba ze zalozy się pod nie kilka par getrów, więc czy zakładacie jakieś specjalnie zimowe rowerowe spodnie czy co robicie bo troche mnie to nurtuje [jeśli temat był już poruszany prosze o usunięcie temtu oraz miłoby bylo jakby ktoś mi taki link dal bo szukalem nie znalazlem] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eryk_wiking Napisano 18 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Mój dziadek jeźdżił ze spinaczem u dołu nogawki A tak na poważnie można kupić na allegro takie opaski odblaskowe na rzep i je sobie zamocować nad kostką. O ile dobrze pamiętm to są one po 5-6 zł. Jeszcze jest jedno rozwiązanie: kupić kamizelke odblaskową i z tych odblaskowych pasków i rzepów użytych w produkcji samemu sobie zrobić opaski do spodni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arxas Napisano 18 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Ja podwijam nogawki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 18 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Podobny temat poruszany był tutaj : http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=6667&st=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 18 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Ja podwijam nogawki dobry patent...zwłaszcza jak jest -10C za oknem jeśli chodzi o nogawki to albo opaska o której ktoś już wspominał albo poprostu jedne spodnie należy poświęcić i zawsze zakładać je jako wierzchnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 18 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Zwykłe spodnie cieplejsze? imo w obcisłych mi jakoś cieplej przy 0*C w samych cienkich spodniach było gites A na drugim rowerku zakładam zwykłe to zaciskam nogawkę odblaskowym paskiem i jest w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kantele Napisano 18 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 lewa nogawka sie nie wkreca bo nie ma o co... a na prawa zakladam sciagacz odblaskowy, ktory kiedys mialam "bonusowo" w opakowaniu od jakiejs lampki bardzo przydatne, nie dosc ze sciagacz to jeszcze odblaskowy hehe siwyex tamten temat jest primo zamkniety a secundo dotyczy chyba brudzenia a nie wkrecania hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 18 Listopada 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 1. Zimowe spodnie rowerowe. 2. Podwinąć nogawkę. 3. opaski odblaskowe na rzep lub kawałek zwykłego sznurka. 4. Osłona na zębatkę chociaż ze skutecznością bywa różnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 18 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Podobny temat poruszany był tutaj : http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=6667&st=0 Zwróć uwagę kantele że napisałem podobny ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kantele Napisano 18 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 dobrze, dobrze, ale juz sie nie denerwuj tak... <głaszcze> oslonki obciachowo wygladaja... oO chociaz sa fajne jak sie jezdzi w spodnicy (to, to sie dopiero moze wkrecic!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 18 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 a czemu nie chcecie normalnych zimowych spodni rowerowych ? BTW osłona na blacie działa ochronnie na spodnie myślę że opaska sie zsunie w czasie jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Mie to samo zastanawia co juraska. Czemu nie chcecie normalnych zimowych spodni rowerowych ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majstermod Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 a czemu nie chcecie normalnych zimowych spodni rowerowych ? BTW osłona na blacie działa ochronnie na spodnie myślę że opaska sie zsunie w czasie jazdy Każdy stara się jakoś ciąć koszty, a specjalne zimowe spodnie do tanich nie należą. Za spodnie polarowe ze stretch'em dałem 160zł (Beri model Rysy kupione w Campusie). Poniżej zera ich nie próbowałem na razie, bo zimą jeździłem w spodniach Milo z Aquatexu(nie puszczają powietrza, to szybko w środku się nagrzewają), ale całą wiosnę i jesień były idealne. Z osłoną na blacie jeździłem kilka miesięcy. Spodnie owszem nie wkręcają się, ale niestety błoto i śnieg zatrzymujące się miedzy osłoną, a blatem utrudniają pracę napędu w terenie. Opaska nie zsunie się, bo zatrzyma się na kostce. Wystarczy odpowiednio zacisnąć. Jak musiałem awaryjnie jechać w zwykłych spodniach, to wziąłem kawałek czarnej, okrągłej gumki i zawiązałem petlę. Przez stopę dała się przełożyć, a na kostce zaciskała się tak, że o żadnym zsuwaniu nie ma mowy. Ja zanim wydam choćby kilka złotych, które można by oszczędzić np. na nowe hamulce, rozglądam się po domu co mam i co mogę przerobić/zaadoptować do potrzeb rowerowych. Ostatnio pękła mi dźwignia w pompce. Zamiast kupić nową pompkę, poszły w ruch piła, pilnik i wiertarka i mam nową dźwignię z aluminium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Jest jeszcze jedna metoda aby się nie wkręcała nogawka - naciągnąć skarpetę na spodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 jeśli jeździcie w butach ze sznurówkami można zastosować sznurówki od glanów i obwiązać nogawkę ale i tak to są półśrodki bielizna termoaktywna (w tym przypadku kalesony) na to długie obcisłe a to spokojnie mieści się w budżecie 160zł tak w ogóle polecam stosować bieliznę termoaktywną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goly33 Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 nogawka w skarpete, chociaz i tak mam zawsze poszarpane spodnie moze pomysle nad ta opaska pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Najmniej rzuca się w oczy spięcie agrafką na dole. Ale odblaskowość nie jest zła jeśli jeździ się po mieście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black rider Napisano 19 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 a włąsnie gdzie można dostać takie normalne rowerowe zimowe spodnie bo jakoś nie bardzo je spotkać można i poza tym czy wszystko co sie ma na rower musi być z metką NW, Kelly's czy czegoś takiego? jak byłem mały to miałem takie zimowe ocieplane z gumką na dole na sanki :twisted: tylko zę one były takie śliskie i chamsko hałasowały jak sie chodziło ale można by chyba znaleźć podobne normalne zimowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolumb Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Na prawą nogawkę zakładam 2 dość szerokie (4 cm) gumki: jedną na kostkę, drugą nad łydką. Nic się nie zsunie, bo pierwsza zatrzymuje się na kostce, druga na wybrzuszeniu łydki. Koszt gumki ciętej z metra to grosze, a zszywasz sobie optymalnie, żeby nie cisnęło i nie spadało. Nogawka ściągnięta tylko na kostce u mnie nie zdawała egzaminu, czasem i tak przeszkadzała. Swoją drogą jeansy/sztruksy na rower to kiepski pomysł... Szwy od tylnych kieszeni dają się we znaki :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krawiec91 Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Jurasek, ale niektórzy dojeżdzają np. do szkoły rowerem czy do sklepu i nie bardzo im się widzi hasanie po szkole czy hipermarkecie w spodniach rowerowych obcisłych Aopaski nie spadają, sprawdzone (przynajmniej nie takie na rzepy, tylko takie które się same zwijają - nie wiem jak to do końca opisać, czasami w telewizji pokazuja - uderzasz rozłożoną opaską w rękę, nogę i się sama zawiaj.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Navaho Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Jurasek, ale niektórzy dojeżdzają np. do szkoły rowerem czy do sklepu i nie bardzo im się widzi hasanie po szkole czy hipermarkecie w spodniach rowerowych obcisłych - dokladnie Ja poprostu zima smigam w wysokich butach i podwijam nogawki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBJUNIOR Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Mój dziadek jeźdżił ze spinaczem u dołu nogawki A ja tam biorę 2 agrafki i spinam dół spodni i jazda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 A ja używam odblaskowego paska który był wraz z lampką Authora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkv Napisano 20 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Miśka sposób jest bardzo dobry, sam takowego używam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 20 Listopada 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Wszystko w temacie zostało powiedziane, zamykamy. W razie jakichś genialnych wynalazków prosimy o info przez PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.