Janisz Napisano 13 Marca 2019 Napisano 13 Marca 2019 Witam, Potrzebuję pomocy forumowiczów odnośnie doboru roweru dla mojej żony. Jazda po lesie, raczej spokojna. Trochę podjazdów i zjazdów ale w zawodach udziału brać nie będzie. Sam osobiście jeżdżę na Treku Procaliber 8 z 2018r i jestem z niego mega zadowolony. Moja żona ma 164cm wzrostu. Robiliśmy przymiarkę do rowerów Treka i wyszło, że najbardziej pasuje jej rama 15,5. Na ramie 17,5 było już niekomfortowo ze względu na zbyt bliską odległość do kroku. Zacznę od tego, że zależy mi na tym aby znaleźć rower w granicach 2500-3000zł. Fajnie byłoby jakby w osprzęcie znalazł się amortyzator przedni – powietrzny. Na przedział cenowy wpisuje się jedynie Trek X-Caliber 7 ale tam jest amor na sprężynie i obręcze nie są przystosowane do mleka ☹ Oczekiwania spełnia X-Caliber 8 ale tu cena jest zbyt wysoka. Znalazłem na alledrogo KROSS Level R7 za 2960zł: · waga: 12,40 kg · Widelec: Rock Shox Recon Silver RL Air (skok 100mm, blokada skoku,QR15, stożkowa rura sterowa) · Piasta przód: Shimano Deore HB-M618 15x100mm · Piasta tył: Shimano Deore FH-M618 12x142mm · Opony: Schwalbe Rapid Rob 27.5"x2.1" · Obręcze: WTB STP i19 27.5" Tubeless Ready · Przerzutka przód: - · Przerzutka tył: Sram NX · Hamulce przód: SRAM Level T (tarczowy, hydrauliczny) · Hamulce tył: SRAM Level T (tarczowy, hydrauliczny) · Dźwignie hamulca: SRAM Level T (hydrauliczne) · Manetki: SRAM NX Trigger 1x11 · Korby: SRAM NX 32T · Suport: SRAM Press Fit GXP · Łańcuch: SRAM PC-1110 · Kaseta / Wolnobieg: SRAM PG-1130 11-42T O Krossie naczytałem się sporo negatywnych opinii odnośnie gwarancji. Z Trekiem w tych sprawach będę miał spokój. Nie ukrywam, że na rower chcę wydać jak najmniej za jak najlepszy sprzęt. Żona nie wiadomo ile pojeździ a blokować kasę w rowerze w piwnicy to słaba inwestycja. Żona chciała abym znalazł rower (używkę) za 1000zł więc im taniej tym lepiej Będę wdzięczny za podrzucenie jakiś alternatyw dla powyższych.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.