bartek109 Napisano 13 Marca 2019 Napisano 13 Marca 2019 Cześć, Pytanie - jak rozpoznać, pod jakie hamulce dedykowana jest obręcz Mavic (konkretnie model xm319, 29", 32)? Załączam zdjęcie - wydaje mi się, że zaznaczony symbol oznacza "nie używać V-Brake", ale chciałbym się upewnić. Dzięki i pozdrawiam, B
Fenthin Napisano 13 Marca 2019 Napisano 13 Marca 2019 Jeżeli obręcz nie ma obrobionych boków i znajduje się na niej napis "disc", znaczy że jest nieprzystosowana do współpracy z hamulcami obręczowymi.
bartek109 Napisano 19 Marca 2019 Autor Napisano 19 Marca 2019 Jeszcze skorzystam z tematu, bo nasunęło mi się kolejne pytanie - Jeżeli mam hamulce tarczowe mocowane na 6 śrub (IS), to czy możliwa jest zamiana piasty na Centerlocka, bez ingerencji w same hamulce? Lub też - czy tarcza w IS i tarcza w CL jest w tej samej odległości od środka osi?
Fenthin Napisano 19 Marca 2019 Napisano 19 Marca 2019 Może zdarzyć się, że będzie potrzeba delikatna korekta położenia hamulca, ale tarcza powinna być w tym samym miejscu.
bartek109 Napisano 20 Marca 2019 Autor Napisano 20 Marca 2019 Ok, dziękuję. Czyli nawet, jak wstępnie będzie "krzywo", to da się takie rzeczy dosztukować (podkładka)?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.