Roballinho Napisano 12 Marca 2019 Napisano 12 Marca 2019 Jak zdjęć endcapy z tej piasty? Nie za bardzo chcą wyjść, a też nie planuję się z nimi za mocno szamotać, żeby czegoś nie uszkodzić. Czy one powinny tak się telepać w tej piaście? W novatecu mam wciśnięte na sztywno, tutaj lekko się bujają w korpusie.
Roballinho Napisano 13 Marca 2019 Autor Napisano 13 Marca 2019 Pomóżcie ludziska. Chciałem zapleść koło na tej piaście, ale nie mogę dobrać się do łożysk. A z chęcią bym je wymienił, bo akurat mam nowe.
dawid Napisano 14 Marca 2019 Napisano 14 Marca 2019 Podeślij zdjęcia lub podrzuić piastę na jakiś serwis na wymianę łozysk (ale wcześniej się zapytaj czy mają narzędzia do wymiany) Prawdopodobnie endcapy w Dartmoorach są wciskane i trzeba je dobrze zlapać, np przez grubą szmatkę w imadle
Roballinho Napisano 14 Marca 2019 Autor Napisano 14 Marca 2019 Moja już poszła do zaplecenia, bo chciałem mieć gotowe koło na weekend. Wrzucam zdjęcia znalezione w sieci. Nie wiem jak mocno mogę się z tym szarpać, żeby nie zdeformować kapsla. Najwyżej zostawię tak, jak jest i kiedy indziej będę się martwił. Łożyska chodzą nieźle, więc ta wymiana miała być bardziej dla mojego dobrego samopoczucia, niż wynikająca z jakiejś potrzeby. BTW, producent nie raczył mi odpowiedzieć. WIdocznie taka polityka firmy...
dawid Napisano 15 Marca 2019 Napisano 15 Marca 2019 W marcu to producent nie wie gdzie ręce włożyć, bo to jest moment gdzie 90% ludzi się budzi do sezonu Zdecydowanie łatwiej łożyska się wymienia jak piasta jest niezapleciona, tutaj endcapy prawdopodobnie są wciskane i najłatwiej ściągaczem do łożysk wyciągnąć endcapy, wtedy nie uszkodzi się endcapów przy wyciąganiu.
Roballinho Napisano 15 Marca 2019 Autor Napisano 15 Marca 2019 Masz na myśli ściągacz z tego typu końcówką? Zastanawiam się jeszcze, czy oprócz endcapa, z korpusu nie wychodzi jeszcze ten pierścień wokół niego. Może on tutaj utrzymuje całość na miejscu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.