Ninsu Napisano 12 Marca 2019 Napisano 12 Marca 2019 Siema, Oglądając ostatnio rower trafiłem na niepokojące oznaki pęknięcia(?) lub zadrapania, sam do końca nie wiem, a nie chcę na razie usuwać lakieru, dlatego postanowiłem dodać to na forum, a może ktoś miał do czynienia z takim przypadkiem i poradzi co zrobić. Rama: Scott Gambler 20 2014 Na razie będę to obserwował czy coś się powiększa czy nie. Kilka zdjęć, za dużo, żeby zuploadowac na forum: https://drive.google.com/open?id=1AocH9za9FazY0uCfqH2N5H5RLAn0Fido
Gość Napisano 12 Marca 2019 Napisano 12 Marca 2019 Jak dla mnie rysa. Pęknięcie ciągnęło by się od samej krawędzi główki, a u Ciebie wyraźnie zaczyna się to sporo poniżej.
Gawel76 Napisano 12 Marca 2019 Napisano 12 Marca 2019 Dla spokoju zetrzyj do metalu i obejrzyj. Przy okazji pomalujesz widoczne wytarcia
Sobek82 Napisano 13 Marca 2019 Napisano 13 Marca 2019 Jak dla mnie to przetarcie i to piątego stopnia, widać że nie od wczoraj a zachodzi od dawien dawna.
woojj Napisano 13 Marca 2019 Napisano 13 Marca 2019 W ramach aluminiowych 90 procent uszkodzeń (pęknięć) rozpoczyna się w miejscu spoiny. Najczęściej przed lub zaraz za nią. Nie ma możliwości aby takie pęknięcie pojawiło się gdzieś pośrodku materiału. Oczywiście jest jeszcze wiele różnych przypadków i nie można generalizować.....ale ja bym się nie przejmował. Zabezpiecz otarcie.
Ninsu Napisano 13 Marca 2019 Autor Napisano 13 Marca 2019 Ok, dzięki za odpowiedzi. Przetarcie zabezpieczę, bo faktycznie już trochę tam jest. Ulżyło mi, uff.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.