Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W dniu 10.03.2019 o 22:35, Dokumosa napisał:

MT200

Jakie klocki  półmetaliczne warto wsadzić?
Fabryczne podobno są średnie.

Napisano

Nie ma to jak pchać w ekonomiczne hample klocki warte tyle co one same. Średnie ? Czego oczekujesz po hamplach za 1/3 ceny przyzwoitych i w miarę efektywnie działających ?

Napisano

Parę opinii widziałem,  że po zmianie jest znacząca poprawa.

Wiem, że to tanie hamulce.
Wiem, że dożo z nimi nie zrobię.

Napisano

każdy powyżej żywicznego będzie lepiej hamował ( jednak tutaj też dużo zależy od tarczy jakie masz założone, przy najtańszych cudów się nie spodziewaj, a jak ożenisz najtańsze np. z metalikami to będzie tragedia i w działaniu i w przemiłych odgłosach  )

Napisano

Co wybrać ?

Z kupowanych w Polsce u mnie na Shimano i Sramie sprawdzały się czerwone Jagwire.

Kupowałem z Ali ceramiczne, półmetaliki i metaliki i tam dobre były BIKEIN i SOOCENT.

Oczywiście to moja opinia, weź to pod uwagę

Napisano

"

• przeznaczone do modeli zacisków: SHIMANO DEORE M515, M515M, M515-LA, M525, M515-LA-M, M495, CX75, NEXAVE C501, C601, M355, M375, M395, M415, M416, M416A, M445, M446, M447, M465, M475, M485, M486, M575 i innych o tym samym kształcie okładziny."
Napisano

Prawdopodobnie zdecyduje się jednak na m6000. Powiedzcie jeszcze czy są trwalsze te hamulce od tych tańszych np jakoś uszczelnienia. Bo mam rozumieć ze skuteczność hamowania jest lepsza. Zmalałem jeszcze halmuce mt500, czy to oznacza że są trochę gorsze od m6000. ?

Napisano

MT500 to klamki z M6000 a zaciski jak w MT200. Ogranicza to wybór dobrych klocków.

M6000 nie.są trwalsze od niskich modeli. Jak juz trafisz M6000, które nie posikają się w ciągu kwartału to ich żywotność będzie podobna do.takich np. M396.