paweloko Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Potrzebuje kupić komplet nowych hamulców. Mam ograniczony budżet ok 300-350 zł na komplet nowych. To co znalazłem na allegro to shimano: BR M395 plus BL M396, BR M446 plus BL M445, BR M447 plus BL M445, BR M446 plus BL M505 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 dołóż 70 zł i weź M6000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Dorzuć do M6000. A jeżeli nie jest to możliwe, to bierz 396 czyli najtańsze. Nie różnią się właściwie niczym od reszty którą podałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweloko Napisano 10 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Właściwe potrzebne tylko do rekreacyjnej jazdy, nie dużych przebiegow ale tez niechcial bym zeby mi się rozlecialy po jednym sezonie. Obecnie sa m485 ale coś z nich podcieka i niedzialaja jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Skąd cieknie? Z jednego czy dwóch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweloko Napisano 10 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Z klamki pod dekielkiem a jak reszte to nie wiem. Obecnie na próbę zalane dotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Teraz, paweloko napisał: Obecnie na próbę zalane dotem. No to zabiłeś hamulce, dobry pomysł. A mogłeś je reanimować, pewnie bardzo niskim kosztem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweloko Napisano 10 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo przeznaczylem już je na straty. Wczoraj tak sie bawilem i chcialem spróbować je odpowietrzyc bo nigdy tego nie robilem. Ten mialem pod ręką wiem ze to dla nich nie dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Zrobiłeś coś kompletnie bez sensu. Można było poszukać przyczyny i wymienić daną część. Pewnie koszt naprawy zamknął by się w 100 zł. A tak zniszczyłeś hamulce i chcesz kupować nowe, gorsze. Naprawdę ciężko mi zrozumieć co chciałeś osiągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweloko Napisano 10 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo właściwie nigdzie nieznalalem zestawów naprawczych uszczelek. Nie chciało mi sie z tym bawić bo tam i klocki do wymiany. Dlatego padła decyzja o wymianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Za 100 byś kupił 2 nowe klamki Z nowych polecam jak koledzy wyżej wspominali M6000 a jak ma być tanio i jako tako to MT200 (komplet na oba kołą za 120zł dawało się znaleźć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker_xc Napisano 11 Marca 2019 Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 kup m6000 może ktoś z allegro sprzeda Ci poza z -9% prowizji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 11 Marca 2019 Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 No właśnie miałem to napisać, skoro budżet ograniczony to unikaj allegro, przecież to złodziejskie prowizje są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 11 Marca 2019 Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Tylko szkoda, że sprzedawcy tego nie rozumieją i nie idą o krok dalej, np. wystawiając na Allegro a na swoim sklepie ustawiając cenę bez prowizji Allegro. Kilka ostatnich zakupów i sprawdzałem sklepy online sprzedawców - wszędzie ceny identyczne jak na Allegro ( w jednym sklepie nawet drożej kilka zł na jednym produkcie + wysyłka droższa ). Dla znającego prowizje Allegro i chcącym kupić naturalne jest zaglądnięcie na stronę sklepu sprzedawcy a potem zamiast naturalnie niższe ceny ( pomniejszone o prowizje Allegro, nawet chociażby w części ) mamy zdziwienie. Dziwna polityka sprzedaży prowadzona jest przez niektórych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 11 Marca 2019 Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 To nie jest dziwna polityka ale zwykła matematyka. Zdajesz sobie sprawę ile kosztuje takie wypozycjonowanie sklepu internetowego aby trafili tam klienci? Być może gdzieś w otchłaniach internetu jest jakaś super atrakcyjna oferta ale Ty jej nie widzisz i zapewne nie znajdziesz. Allegro jakie by nie było daje ogromnego kopa marketingowego, zwłaszcza małym sprzedawcom. Już pomijam fakt, że w cenie prowizji allegro wliczona jest już opłata płatności elektronicznych, która wynosi w zależności od operatora 1,5-2,5 % Poza allegro można się dogadać, ale trzeba to robić z głową. Po pierwsze nie należy zadawać pytań poprzez formularz allegro, a jeżeli już to trzeba podać swój adres e-mail i prosić aby wysłać na niego ofertę. Allegro blokuje takie wiadomości, a sprzedawcom, którzy oferują towar poza allegro grożą nieprzyjemne sankcje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 11 Marca 2019 Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 5 godzin temu, cervandes napisał: złodziejskie prowizje są. A jakie to nie są złodziejskie? Każdy ustawia jakie chce i decyduje rynek. Rzeczywistość pokazuje, że nie są tak złodziejskie skoro tak chętnie korzystają z niego sklepy i kupujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 11 Marca 2019 Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 5 minut temu, lewocz napisał: opłata płatności elektronicznych, która wynosi w zależności od operatora 1,5-2,5 % Mocno poniżej 1 % (0,6 % + np abonament 25-40 pln na m-c ) i można negocjować jak obrót spory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 11 Marca 2019 Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Być może duży gracz może sobie pozwolić na indywidualną ofertę. Takich sklepów jest w Polsce może kilkanaście. Dla innych te stawki są sporo większe. W załączniku zrzut aktualnego cennika PayU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 11 Marca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Proponuję założyć, albo przenieść się do tematu odnośnie prowizji allegro, ten jest niekoniecznie właściwym miejscem na takie dywagacje ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 11 Marca 2019 Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Godzinę temu, lewocz napisał: To nie jest dziwna polityka ale zwykła matematyka. Zdajesz sobie sprawę ile kosztuje takie wypozycjonowanie sklepu internetowego aby trafili tam klienci? Być może gdzieś w otchłaniach internetu jest jakaś super atrakcyjna oferta ale Ty jej nie widzisz i zapewne nie znajdziesz. Allegro jakie by nie było daje ogromnego kopa marketingowego, zwłaszcza małym sprzedawcom. Już pomijam fakt, że w cenie prowizji allegro wliczona jest już opłata płatności elektronicznych, która wynosi w zależności od operatora 1,5-2,5 % Poza allegro można się dogadać, ale trzeba to robić z głową. Po pierwsze nie należy zadawać pytań poprzez formularz allegro, a jeżeli już to trzeba podać swój adres e-mail i prosić aby wysłać na niego ofertę. Allegro blokuje takie wiadomości, a sprzedawcom, którzy oferują towar poza allegro grożą nieprzyjemne sankcje. Wiesz, mam 2 sklepy swoje, więc nie próbuj mi zmienić toku myślenia tego co realnie robię, widzę i wdrażam. Operatorzy płatności biorą 1%, a przy odpowiednich obrotach zajedziesz i do 0,7% ( to co mają na stronie to fikcja, przy umowie masz konkretne warunki ). Sorry ale kompletnie nie masz pojęcia o tym co piszesz. Przepraszam za offtop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweloko Napisano 11 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 18 godzin temu, skom25 napisał: bierz 396 czyli najtańsze. Nie różnią się właściwie niczym od reszty którą podałeś. Wracając do tematu to jest jakaś różnica w hamulcach które podałem. Może jakieś inne w proponowanej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 11 Marca 2019 Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Sensowny ekonomiczny wybór to co pisał Dokumosa MT200, z tych co podałeś to chyba jedynie 396 warte w sensie cena-mozliwość. Ja bym dołozył do M6000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 11 Marca 2019 Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 (edytowane) Możesz jeszcze rozważyć mt400, przynajmniej klamkę mają krótszą. kosztują ~ 250 za komplet Edytowane 11 Marca 2019 przez abdesign Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweloko Napisano 11 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Nie zależy mi na jakiś super możliwościach, mają po prostu zatrzymać rower i i być w miarę niezawodne. Czy klamka mt400 ma regulację odległości ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 11 Marca 2019 Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Ma tak samo jak mt200. To są klamki różniące.sie właściwie tylko długością dźwigni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi